R5 4500 ve RX 6600 sistemde darboğaz mı oluyor?

İşletim sistemi
Windows 11
RAM ve işlemci değiştirmeni öneririm RAM düşük MHz olduğu için işlemci performansını da etkiliyor ve ekstra darboğaz yaşıyorsun sadece işlemci değil RAM'leri de değiştir.

İkisini aynı anda yapacağım 3200 MHz'lik 32 GB RAM almayı düşünüyorum arkada bazen çok uygulama olunca 16 GB yetmiyor.

5600 alırsan artış olacaktır ama fark ne kadar olur pek bir bilgim yok.

Sadece Rainbow değil kimi oyunda daha yaşıyorum Apex Legends, The Finals özellikle The Finals da 70-80 fpsin üstünü göremedim işlemcim %80'de çalışırken ekran kartım 40-50 arası gidip geliyor.

İkisini aynı anda yapacağım 3200 MHz'lik 32 GB RAM almayı düşünüyorum arkada bazen çok uygulama olunca 16 GB yetmiyor.

Sadece Rainbow değil kimi oyunda daha yaşıyorum Apex Legends, The Finals özellikle The Finals da 70-80 FPS'in üstünü göremedim işlemcim %80'de çalışırken ekran kartım 40-50 arası gidip geliyor.

Hocam Apex'de aynı şekilde işlemci oyunu.

İşlemci hakkında pek bilgim yok ama Termal bakımlari gelmiş olabilir
Yanlis anlamadıysam 1x16 ram kullanıyorsunuz. Aynı ramden bir tane daha alıp dual channel yaparsanız performansiniz artacaktir

Tercihinse al yoksa 16 da yetiyor. 5600 ve 3200MHz RAM alırsan tahminimce 200-250fps alırsın.
En yakın zamanda halletmeye çalışıcam tekrardan destekleriniz için teşekkürler :kalp:

İşlemci hakkında pek bilgim yok ama Termal bakımlari gelmiş olabilir
Yanlis anlamadıysam 1x16 ram kullanıyorsunuz. Aynı ramden bir tane daha alıp dual channel yaparsanız performansiniz artacaktir
İşlemcim genel olarak vasat zamanında hata yapmayıp 3600 bile almış olsaydım 4500 den daha iyi performans veriyor olucaktı

En yakın zamanda halletmeye çalışacağım tekrardan destekleriniz için teşekkürler :kalp:

Bu arada anladığım kadarıyla genel olarak işlemci odaklı oyunlar oynuyorsunuz. O yüzden 5600 yerine 5700X'e kadar olan seçeneklerede bir bakın artık yeni sistemler AM5 olduğundan dolayı AM4 işlemciler daha uygun olabiliyor eğer 5600 ve 5700-5700X aralarındaki performans ve fiyat farkına bakıp karar vermenizi tavsiye ederim.

Tercihinse al yoksa 16 da yetiyor. 5600 ve 3200MHz RAM alırsan tahminimce 200-250FPS alırsın.

Kral aktifsen bir şey daha soracağım B serisi anakart 5000 serisi işlemci bir de 6000 serisi ekran kartı olunca Smart Memory Access diye bir şey vardı galiba AMD tarafında bu teknoloji ne gibi bir fayda sağlıyor tam olarak.

Kral aktifsen bir şey daha soracağım B serisi anakart 5000 serisi işlemci bir de 6000 serisi ekran kartı olunca Smart Memory Access diye bir şey vardı galiba AMD tarafında bu teknoloji ne gibi bir fayda sağlıyor tam olarak.

Çok detaylı bilmiyorum dediğin gibi 5000 serisi işlemcilerle düzgün çalışıyor CPU'nun GPU ile daha verimli çalışmasını sağlıyor aslında. Verimli çalışan oyunlarda dokuların geç yüklenmesine ve FPS'e katkı sağlayabilir, bazı oyunlarda dengesizlik yapabiliyor diyorlardı ama muhtemelen çok eski oyunlarda sorun olmuştur. Açıp kullanabilirsin sorun olmaz çok bir fark edeceğini sanmıyorum da elbet işe yarar.

Çok detaylı bilmiyorum dediğin gibi 5000 serisi işlemcilerle düzgün çalışıyor CPU'nun GPU ile daha verimli çalışmasını sağlıyor aslında. Verimli çalışan oyunlarda dokuların geç yüklenmesine ve FPS'e katkı sağlayabilir, bazı oyunlarda dengesizlik yapabiliyor diyorlardı ama muhtemelen çok eski oyunlarda sorun olmuştur. Açıp kullanabilirsin sorun olmaz çok bir fark edeceğini sanmıyorum da elbet işe yarar.
Bu arada rahatsız ediyorum ama ekran görüntüm bu şekilde sol üstte değerler yazıyor ve bu çok fazla değişmiyor bazen işlemci %70-80 oluyor ekran kartıda max %70 görüyor.
1748827714536.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı