R5 4500 vs i5-10400F

Teşekkürler. Şu anda R5 5600 gibi işlemcileri alacak, yanına onun gibi bir ekran kartını almaya bütçem kesinlikle yok. Ama zaten 10400F bile büyük bir geliştirme benim için. (i5 2400)

Eski olması bir sorun çıkarır mı?

2400'den 10400F'e geçmek sizi çok rahatlacaktır.
10400F de yeterli 5700XT için.
Zaten resolution Scale'i arttırarak darboğaz olan oyunlarda sıkıntıyı çözebilirsiniz.
5700XT çok güzel kart, şimdiden hayırlı olsun.
Bu arada hangi modeli alacaktınız?

2400'den 10400F'e geçmek sizi çok rahatlacaktır.
10400F de yeterli 5700XT için.
Zaten resolution Scale'i arttırarak darboğaz olan oyunlarda sıkıntıyı çözebilirsiniz.
5700XT çok güzel kart, şimdiden hayırlı olsun.
Bu arada hangi modeli alacaktınız?

Şu anlık bilmiyorum. Hangi modeli önerirdiniz? Sapphire modelleri 3000 TL civarında ikinci el olarak. Onlardan bakmayı düşünüyordum. Şu işlemci anakart vs. alabilirsem en son ekran kartını alacağım.

Teşekkürler. Şu anda R5 5600 gibi işlemcileri alacak, yanına onun gibi bir ekran kartını almaya bütçem kesinlikle yok. Ama zaten 10400F bile büyük bir geliştirme benim için. (i5 2400)

Eski olması bir sorun çıkarır mı?

Aslında internetten aynı işlemci ve anakart 3.300 TL civarına denk geliyor...

Cikarmaz hocam ekran kartı PCI 4.0 anakart 3.0 biraz performans kaybı olur ama fazla olmaz korkmayın 3.0 USB'yi 2.0a takmak gibi.

Şu anlık bilmiyorum. Hangi modeli önerirdiniz? Sapphire modelleri 3000 TL civarında ikinci el olarak. Onlardan bakmayı düşünüyordum. Şu işlemci anakart vs. alabilirsem en son ekran kartını alacağım.

Ben Gigabyte Gaming OC modelini kullanıyorum.
65/66 dereceleri geçmiyor, %50/%60 fan devri aralığında.

Gigabyte Gaming OC, Nitro, ve MSI Gaming X modellerini önerebilirim.

Buyurun video bırakıyorum aşağı, kararınızı ona göre daha iyi verebilirsiniz, istediğiniz her tür soruyu bana sorabilirsiniz 🤗

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Cikarmaz hocam ekran kartı PCI 4.0 anakart 3.0 biraz performans kaybı olur ama fazla olmaz korkmayın 3.0 USB'yi 2.0a takmak gibi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Aslında fark biraz varmış.

Aslında fark biraz varmış.

Bu kadardan birşey olmaz diye düşünüyorum.

Ben Gigabyte Gaming OC modelini kullanıyorum.
65/66 dereceleri geçmiyor, %50/%60 fan devri aralığında.

Gigabyte Gaming OC, Nitro, ve MSI Gaming X modellerini önerebilirim.

Buyurun video bırakıyorum aşağı, kararınızı ona göre daha iyi verebilirsiniz, istediğiniz her tür soruyu bana sorabilirsiniz 🤗

Benim için ses bayağı bayağı önemli. Fanları sessiz midir?

Bu kadardan bir şey olmaz diye düşünüyorum.

Benim için ses bayağı bayağı önemli. Fanları sessiz midir?

Şimdi şöyle diyeyim.
Gigabyte modeli kendi ayarında fanlarını yükte %46'ya kadar döndürüyor.
1900/2000 RPM arasına denk geliyor bu da.
Bana gayet sessiz geliyor, hatta kendim %60 civarlarına getiriyorum o zaman ses bariz oluyor.
5700XT Gaming X'i vok incelemişti galiba, ses testi yaptıysa oradan Gaming X sesine bakabilirsiniz ki Gaming X'in çok sesli çalışacağını sanmıyorum.

Şimdi şöyle diyeyim.
Gigabyte modeli kendi ayarında fanlarını yükte %46'ya kadar döndürüyor.
1900/2000 RPM arasına denk geliyor bu da.
Bana gayet sessiz geliyor, hatta kendim %60 civarlarına getiriyorum o zaman ses bariz oluyor.
5700XT Gaming X'i vok incelemişti galiba, ses testi yaptıysa oradan Gaming X sesine bakabilirsiniz ki Gaming X'in çok sesli çalışacağını sanmıyorum.

Fan ses testi yok ama Gaming X modelinin çok sessiz olduğunu söylüyor. Alabilirsem MSI modeline yöneleceğim o zaman.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı