R5 4600H 1650 Ti Dying Light 1'de düşük FPS

ErenM21

Hectopat
Daha fazla  
İyi sosyaller öncelikle. Dying Light 1 indirdim Epic'ten ama FPS sıkıntısı çekiyorum. İşlemcim Ryzen 5 4600 ve ekran kartım 1650 Ti laptop kullanıyorum. RDR 2 gibi bir oyunda bile orta-yüksek ayarlarda genelde 50-60 FPS alıyorum sadece bazen 40'lara düşüyor. Buna rağmen Dying Light 1'de düşük ayarlarda bile zombi görünce 20 FPS civarı oluyor. Etrafta hiç zombi yoksa, yere ya da havaya bakıyorsam 60 ama zombi görünce sayısı fark etmeksizin aşırı bir düşüş yaşıyorum. Öneri ve tavsiyeleriniz var mıdır?

Bende i5 10300H GTX 1650 Ti ekran kartlı laptop var Dying Light 2'yi FSR açık şekilde 40-45 FPS arası oynadım medium ayarlarda. Senin laptop benimle aynı özellikte ama ilk oyunda kasıyor anlam veremedim. Oyunun orijinal mi bilmiyorum ama ayarlada FSR özelliği varsa açmanı öneririm.

Bende i5 10300H GTX 1650 Ti ekran kartlı laptop var Dying Light 2'yi FSR açık şekilde 40-45 FPS arası oynadım medium ayarlarda. Senin laptop benimle aynı özellikte ama ilk oyunda kasıyor anlam veremedim. Oyunun orijinal mi bilmiyorum ama ayarlada FSR özelliği varsa açmanı öneririm.
FSR var mıydı dikkat etmedim ama o sisteme rağmen ilk oyunda zombi görünce performans sıkıntısı çekiyorum ve oynanmaz bir hâl alıyor.

FSR var mıydı dikkat etmedim ama o sisteme rağmen ilk oyunda zombi görünce performans sıkıntısı çekiyorum ve oynanmaz bir hâl alıyor.

FPS sabitleme varsa aç. Normal bir şey değil çünkü senin yaşadığın. İlk oyun aman aman bir sistem isteyen oyun değil kaldı ki senin bilgisayarın kötü değil gayet yeterli. Epic Games yüzünden böyle diye düşünüyorum ama tam bilemedim. Steam'de varsa dener misin?

FPS sabitleme varsa aç. Normal bir şey değil çünkü senin yaşadığın. İlk oyun aman aman bir sistem isteyen oyun değil kaldı ki senin bilgisayarın kötü değil gayet yeterli. Epic Games yüzünden böyle diye düşünüyorum ama tam bilemedim. Steam'de varsa dener misin?
Steam'de yok bedavayken aldım Epic'ten. FPS sabitlemeyi de denedim ekranım 60 Hz olduğu için 60 FPS ye sabitledim ama yine de fayda etmedi.

Dying Light Low and PC videolarına bir bak oradan dene çözümü olmazsa korsan sürüm indirip sıfırdan kurmayı dene.
Bir şeyler denerim artık olursa oynamaya devam ederim olmazsa mecbur bırakırım. Ama en çok koyan da RDR 2 gibi bir oyunu bile iyi ayarlarda akıcı oynayabiliyorken DL gibi 8 senelik bir oyunu sorunlar yüzünden oynayamayak.

Bir şeyler denerim artık olursa oynamaya devam ederim olmazsa mecbur bırakırım. Ama en çok koyan da RDR 2 gibi bir oyunu bile iyi ayarlarda akıcı oynayabiliyorken dl gibi 8 senelik bir oyunu sorunlar yüzünden oynayamayak.

2.oyuna geç hocam benim 2.oyunda 40 saatim vardı ve dolu dolu geçen bir 40 saatti. Oyun hala devam ediyordu ama ben sıkıldım zombi teması baydığı için. Zaten RDR2 gibi muazzam bir oyun oynuyorsunuz çok sıkmayın canınızı.

2.oyuna geç hocam benim 2.oyunda 40 saatim vardı ve dolu dolu geçen bir 40 saatti. Oyun hala devam ediyordu ama ben sıkıldım zombi teması baydığı için. Zaten RDR2 gibi muazzam bir oyun oynuyorsunuz çok sıkmayın canınızı.
RDR 2'yi bir defa bitirdim zaten bayıla bayıla oynamıştım sıkıntıdan tekrar başladım ve her şeyi yapa yapa ilerlemek istiyorum. Dying Light'ı Epic ücretsiz dağıttığı için aldım ve zamanında YouTube'dan hikayesini bitirmiştim. Kendim oynamak istedim oyunun temasını seviyodum ama bu performans sorunları oynanmaz hale getiriyor. Yine de sağolun hocam tavsiyeleriniz için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı