R5 4600H işlemci Ghz değeri düşük

Samurayy

Centipat
Katılım
7 Mart 2023
Mesajlar
18
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
ASUS TUF Gaming bir laptopum var ve işlemci boşta iken 3-3.50 GHz arasında çalışırken oyuna girdiğimde 1.20-1.50'ye kadar düşüyor. Böyle olunca FPS de düşüyor tabii ki de. Laptopu ilk aldığım da FreeDOS olarak aldım. Windows kurarken sorun yaşadım ve BIOS da birkaç tane ayar yapmıştım. Acaba onunla alakalı olabilir mi diye düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?
 
Oyunda sıcaklık degerlerin kac oluyor?
bakmadım baktığım zaman yazarım

Oyunda sıcaklık degerlerin kac oluyor?
Hocam bugün God of War girdim. Biraz oynadıktan sonra görev yöneticisini açtım ve işlemci %75-80 civarında GHz de 3.80 lerdeydi. Anlamadığım bir şekilde işlemci hızı artmış. Yarın başka bir oyuna gireceğim bakalım işlemci hızı değişecek mi ?

Oyunda sıcaklık degerlerin kac oluyor?
hocam yazdığım gibi geçen god of war da işlemci 3.50GHz lerdeydi. Dün AC valhalla oynuyorken 2.50GHz idi.Şimdi tekrar God of War oynuyordum ve işlemci hızı 1.50GHz lerde.Bunun nedeni ne.İi gün önce çok iyiyken şimdi neden düşük hızda çalışıyor.
 
Son düzenleme:
Bakmadım baktığım zaman yazarım

Hocam bugün God of War girdim. Biraz oynadıktan sonra Görev Yöneticisi'ni açtım ve işlemci %75-80 civarında GHz de 3.80lerdeydi. Anlamadığım bir şekilde işlemci hızı artmış. Yarın başka bir oyuna gireceğim bakalım işlemci hızı değişecek mi?

Hocam yazdığım gibi geçen God of War da işlemci 3.50GHz'lerdeydi. Dün AC Valhalla oynuyorken 2.50GHz idi. Şimdi tekrar God of War oynuyordum ve işlemci hızı 1.50GHz'lerde. Bunun nedeni ne. İi gün önce çok iyiyken şimdi neden düşük hızda çalışıyor.

Isınma sonucu islemci GHz'in azalıyor bundan kaynaklı sorun yasıyorsun. Termal macunlarını yenile, fanları temizle.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı