R5 4600h ve GTX 1650 düşük FPS değerleri

baranyetgin

Kilopat
İyi günler az önce GTX 1650 ve Ryzen 5 4600HLI bir laptop satın aldım fakat internetteki testlerden daha düşük FPS alıyorum. Ayrıca fan deli gibi çalışıyor ve sıcaklıklar 65'i geçmiyor. Sizce sorun nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerekli driver ve programların kurulduğundan emin olun. Geforce Experience indirin ve sürücüleri kontrol edin. Nvidia Denetim Masasından 'Güç Yönetim' ayarını yüksek performansa ayarlayın. Pilin üstüne sağ tıklayarak Mobility Center'dan yüksek güç modunu seçin. BIOS güncellemesi yapın. Gerekli marka ve modellerin fan hızı ayarlama programları vardır, örneğin benim laptopum'daki Armoury Crate gibi, eğer sizin markanız da Asus ise bu programla ayarlayabilirsiniz. Sıcaklık konusunda sorun yok gibi duruyor, hatta iyi bile. Laptop'larda fan sesi sorununu aşmanız gerek, yapacak bir şey yok.
Ayrıca Ryzen mobil işlemcileri INTEL yanında biraz kötü kalıyor maalesef, en azından 3. Nesil için bunu söyleyebilirim.
Son olarak RAM tek yuva 8 GB ise 2x8 yapmak şiddetle tavsiye ediliyor, en yakın zamanda ben de ASUS yetkili servisinden bunu isteyeceğim.

Dosya Ekleri

• NVIDIA Control Panel 24.03.2021 00_47_24.png
    NVIDIA Control Panel 24.03.2021 00_47_24.png
    90,7 KB · Görüntüleme: 67
Gerekli driver ve programların kurulduğundan emin olun. Geforce Experience indirin ve sürücüleri kontrol edin. Nvidia Denetim Masasından 'Güç Yönetim' ayarını yüksek performansa ayarlayın. Pilin üstüne sağ tıklayarak Mobility Center'dan yüksek güç modunu seçin. BIOS güncellemesi yapın. Gerekli marka ve modellerin fan hızı ayarlama programları vardır, örneğin benim laptopum'daki Armoury Crate gibi, eğer sizin markanız da Asus ise bu programla ayarlayabilirsiniz. Sıcaklık konusunda sorun yok gibi duruyor, hatta iyi bile. Laptop'larda fan sesi sorununu aşmanız gerek, yapacak bir şey yok.
Ayrıca Ryzen mobil işlemcileri INTEL yanında biraz kötü kalıyor maalesef, en azından 3. Nesil için bunu söyleyebilirim.
Son olarak RAM tek yuva 8 GB ise 2x8 yapmak şiddetle tavsiye ediliyor, en yakın zamanda ben de ASUS yetkili servisinden bunu isteyeceğim.
doğru sürücüyü seçtiğime eminim

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).png
    Ekran Görüntüsü (1).png
    729,2 KB · Görüntüleme: 64
1-2 ayarla düzelebilir daha önce yaşamadığım için tam bilmiyorum ama oyun için laptop seçebileceğiniz son şey olması gerektiğini de unutmayın ayrıca fan sorununu ben kendi kasamda yaşıyorum hâlâ çözebilmiş değilim fan değiştirdim büyük ihtimalle işlemcide sorun var veya işlemci nesli çok düşük.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı