R5 5500 3070 Ti sistemde oyun oynarken drop giriyor

ozgexonce

Femtopat
Daha fazla  
10 ay önce 3070 Ti'lı bir sistem toplamak istemiştim ve montajı dahil her şeyini yaptıktan sonra hayatımda yaşayacağım en büyük anormallikler bu zamanda patlak vermeye başladı. Küçüklüğümden beri PC kullanıcısı olarak ilk defa başıma bu tarz şeyler geldi. LoL'de, CS:GO'da, Don't Starve'da bile sistem gereksinimi istemeyen oyunlarda bile anlamsız anlık takılmalar, saliselik droplar yiyordum. Asla oyun oynayamıyordum, oynanılacak gibi değil. Ne kadar format attıysam düzeltemedim Windows 10'dan Windows 11 geçerek birçok yol denedim. DDU silip tekrar yüklemek chipset sürücüsü, BIOS güncellemeleri dahil her şeyi eksiksiz yaptım ama sorunlar bir türlü düzelmedi. Yepyeni sıfır aldığım SSD üzerine bir tane daha SSD aldım ve düzelmedi, gittim güç kaynağı aldım yine düzelmedi, gittim anakartı değiştirdim düzelmedi, arkadaşların yardımıyla sisteme 4 farklı ekran kartı taktık, monitör taktık yok düzelmedi. Çok anlamsız droplar, stuttering problemleri yaşamaya devam ediyordum. 10 aydır hiçbir insan sorunumu çözemedi, para harcayarak çok donanım değiştirdim ama bir çözüm yolu bulamadım.

Sistemim:

PSU: Cooler Master 600W 80Plus
Anakart: ASUS B450M-K
Ekran kartı: RTX 3070 Ti
İşlemci: Ryzen 5 5500
RAM: 3000MHz 2x8 Ballistix toplam 16 GB
SSD: Samsung EVO 240 + Crucial 230GB
HDD: 1TB HDD wdblue

Son düzenleyen: Moderatör:
10 ay önce 3070 Ti'lı bir sistem toplamak istemiştim ve montajı dahil her şeyini yaptıktan sonra hayatımda yaşayacağım en büyük anormallikler bu zamanda patlak vermeye başladı. Küçüklüğümden beri PC kullanıcısı olarak ilk defa başıma bu tarz şeyler geldi. LoL'de, CS:GO'da, Don't Starve'da bile sistem gereksinimi istemeyen oyunlarda bile anlamsız anlık takılmalar, saliselik droplar yiyordum. Asla oyun oynayamıyordum, oynanacak gibi değil. Ne kadar format attıysam düzeltemedim Windows 10'dan Windows 11 geçerek birçok yol denedim. DDU silip tekrar yüklemek chipset sürücüsü, BIOS güncellemeleri dahil her şeyi eksiksiz yaptım ama sorunlar bir türlü düzelmedi. Yepyeni sıfır aldığım SSD üzerine bir tane daha SSD aldım ve düzelmedi, gittim güç kaynağı aldım yine düzelmedi, gittim anakartı değiştirdim düzelmedi, arkadaşların yardımıyla sisteme 4 farklı ekran kartı taktık, monitör taktık yok düzelmedi. Çok anlamsız droplar, stuttering problemleri yaşamaya devam ediyordum. 10 aydır hiçbir insan sorunumu çözemedi, para harcayarak çok donanım değiştirdim ama bir çözüm yolu bulamadım.

Sistemim:

PSU: Cooler Master 600W 80Plus.
Ekran kartı: RTX 3070 Ti.
İşlemci: Ryzen 5 5500.
RAM: 3000MHz 2x8 Ballistix toplam 16 GB.
SSD: Samsung EVO 240 + Crucial 230GB.
HDD: 1TB HDD wdblue.

Hem PSU'nuz yeterli değil hem de Ryzen 5 5500 RTX 3070 Ti'ı besleyemez.

Hem PSU'nuz yeterli değil hem de Ryzen 5 5500 RTX 3070 Ti'ı besleyemez.
Kardeşim adam sizce sistemim şu oyunu oynamama yeterli mi diye soru sormuyor besleyip besleyememesi sorun değil olay drop yemesi ve 600w yeterli böyle bir sisteme.

10 ay önce 3070 Ti'lı bir sistem toplamak istemiştim ve montajı dahil her şeyini yaptıktan sonra hayatımda yaşayacağım en büyük anormallikler bu zamanda patlak vermeye başladı. Küçüklüğümden beri PC kullanıcısı olarak ilk defa başıma bu tarz şeyler geldi. LoL'de, CS:GO'da, Don't Starve'da bile sistem gereksinimi istemeyen oyunlarda bile anlamsız anlık takılmalar, saliselik droplar yiyordum. Asla oyun oynayamıyordum, oynanılacak gibi değil. Ne kadar format attıysam düzeltemedim Windows 10'dan Windows 11 geçerek birçok yol denedim. DDU silip tekrar yüklemek chipset sürücüsü, BIOS güncellemeleri dahil her şeyi eksiksiz yaptım ama sorunlar bir türlü düzelmedi. Yepyeni sıfır aldığım SSD üzerine bir tane daha SSD aldım ve düzelmedi, gittim güç kaynağı aldım yine düzelmedi, gittim anakartı değiştirdim düzelmedi, arkadaşların yardımıyla sisteme 4 farklı ekran kartı taktık, monitör taktık yok düzelmedi. Çok anlamsız droplar, stuttering problemleri yaşamaya devam ediyordum. 10 aydır hiçbir insan sorunumu çözemedi, para harcayarak çok donanım değiştirdim ama bir çözüm yolu bulamadım.

Sistemim:

İşlemciden kaynaklı bir sıkıntı olma ihtimali yüksek. Benim de bir zamanlar drop yeme olayım vardı ancak sadece ramleri çıkarıp yer değiştirince düzelmişti. Eğer hala işlemcinin veya sistemi toplu olarak bir internet sitesinden aldıysan ve garantisi devam ediyorsa bir teknik servise göndermeni tavsiye ederim.

Kardeşim adam sizce sistemim şu oyunu oynamama yeterli mi diye soru sormuyor besleyip besleyememesi sorun değil olay drop yemesi.

İşlemciden kaynaklı bir sıkıntı olma ihtimali yüksek. Benim de bir zamanlar drop yeme olayım vardı ancak sadece RAM'leri çıkarıp yer değiştirince düzelmişti. Eğer hala işlemcinin veya sistemi toplu olarak bir internet sitesinden aldıysan ve garantisi devam ediyorsa bir teknik servise göndermeni tavsiye ederim.

Yav hocam PSU yetmiyor işlemci orta giriş seviyesi bir şey ekran kartı yüksek seviye.

Yav hocam PSU yetmiyor işlemci orta giriş seviyesi bir şey ekran kartı yüksek seviye.
Ryzen 5 5500'ün eşiti i3 12100F ve i3 12100F, 3070 TI'yı besleyemez. 600W PSU'da yetmeyecektir, NVIDIA 3070 TI'a en az 750W öneriyor. Kâbus gibi sistem.

Sistemim:

Daha güçlü bir PSU ve işlemci almanız gerekiyor.

Arkadaşlar buradan cevap veren herkese teşekkürler. Dipnot olarak şunu söyleyim. Sistemin üzerine gtx 1650 super de takıldı driverları atıldı. RX480 de takıldı sıfırdan driver kurudlu. 1050ti da takıldı aynı şekil aynı düzenlilikle her oyunda aynı şeyler yaşandı. Yani sonuç emin olun psu ya da işlemcisel değil çünkü bundan önce 3 işlemci daha değiştirildi, ryzen 3 3200g sonra ryzen 5 2600x sonra ryzen 5 5500 geçildi. Aslında tüm bu parçalar değişen her şey bu sorunu düzeltmek içindi ama bilgisayarım anormal ve çok gizemli. Çok para harcandı artık bitap haldeyim

Arkadaşlar buradan cevap veren herkese teşekkürler. Dipnot olarak şunu söyleyim. Sistemin üzerine gtx 1650 super de takıldı driverları atıldı. RX480 de takıldı sıfırdan driver kurudlu. 1050ti da takıldı aynı şekil aynı düzenlilikle her oyunda aynı şeyler yaşandı. Yani sonuç emin olun psu ya da işlemcisel değil çünkü bundan önce 3 işlemci daha değiştirildi, ryzen 3 3200g sonra ryzen 5 2600x sonra ryzen 5 5500 geçildi. Aslında tüm bu parçalar değişen her şey bu sorunu düzeltmek içindi ama bilgisayarım anormal ve çok gizemli. Çok para harcandı artık bitap haldeyim
Keşke bilgisi olan birine sorsaydınız. O işlemci ve PSU, 3070 TI ekran kartını kaldıramaz. En az Ryzen 5 5600 ve 750watt bir PSU ile değiştirilmesi gerekiyor.

Keşke bilgisi olan birine sorsaydınız. O işlemci ve PSU, 3070 TI ekran kartını kaldıramaz. En az Ryzen 5 5600 ve 750watt bir PSU ile değiştirilmesi gerekiyor.
Arkadaşım anlamıyor musunuz? Lütfen daha dikkatli okuyalım, her şey düzelsin diye 3070 ti aldım. Yani o ekran kartına bu sistemi toplamadım. Diğer ekran kartlarında da aynı şey mevcuttu. Sorun beslemesi veya beslememesi değil gtx 1050 ekran kartında da yapıyor. Sorun donanımsal değil emin olun. Sorun çok gizemli

Arkadaşım anlamıyor musunuz? Lütfen daha dikkatli okuyalım, her şey düzelsin diye 3070 ti aldım. Yani o ekran kartına bu sistemi toplamadım. Diğer ekran kartlarında da aynı şey mevcuttu. Sorun beslemesi veya beslememesi değil gtx 1050 ekran kartında da yapıyor. Sorun donanımsal değil emin olun. Sorun çok gizemli
O zaman iki sorununuz daha oldu, hiçbir parçanızda sorun olmasa bile o PSU ve işlemci (overclocksuz ise, birde üstüne 1080P oynuyorsanız) 3070 TI kartı kaldıramaz zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı