R5-5500 Arc 750 Sistem'de FPS düşüyor

NucmanFriztche

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, ben 1.5-2.5 sene önce masaüstü bilgisayarımı almıştım o sıralar bilgisayar çok akıcıydı. Hatırladığım kadarıyla BeamNG.drive adlı oyunda Ultra ayarlarda 200 civarlarında kare hızı alabiliyorken son 1 yıldır Counter-Strike 2 gibi yüksek performans almam gereken oyunlarda ölüm maçında 30 FPS'lere kadar düşüyor. (ayarlar bilgisayarıma göre ayarlanmış biçimdedir, bir oynama yapmadım) maalesef yaşadığım şehirde de çok elektrik kesintisi oluyor ancak bununla bir bağlantısı var mı emin değilim. Bir de GPU tam güç çalışmıyor işlemci de çok öyle bir sorun yok ama az çok onda da bulunmakta. Sizce bunu format atarak mı? Anakart sürücüsü tarzında bir şey güncelleyerek mi çözmeliyim? Ya da işlemci yetersiz mi kalıyor?

Sistem bilgilerim:
AMD Ryzen 5 5500.
16 GB RAM DDR4.
Intel Arc 750.
1TB SSD.
Anakart B450M-A Pro Max.

Hocam sürücüleriniz güncel mi, BIOS'un güncel mi bunlarda etkiliyor performansı. Bende aynı işlemciyi kullanıyorum. Biraz yavaşladı gibi geldi dün format attım bugün gayet akıcı. Bir de BIOS'ta yapılması gereken ayarlar falan var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam bunları yine adım adım yapacağım ama sizce problem Intel Arc 750 (ekran kartım) da olabilir mi?

Yani hocam biraz başarısız kalıyor Intel grafik kartlarda. Özellikle oyunlarda drop sorunu var. İnternette biraz arşatırdım. Ve yazılım konusunda da şikayet var kullanıcılar tarafından.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı