R5 5500 başarısız overclock

Hwinfo yu açıp default ve prime95 stres testi çalışırken ki min-max voltaj değerlerini al. Default değerden başlayarak kademe kademe Max değere kadar voltajı artır..stabil değeri deneme yanılma yapmadan bulamazsın kimsede senin işlemcin için bu değeri tahmin edemez

Prime95 testi yapayım dedim bir süre sonra 94 derece oldu normal değil diye düşünüp durdurdum.

Eki Görüntüle 1806592

@crc20
Hayırlı akşamlar kardeşim tesadüf müdür bilmiyorum ama aynı sorunu 2 saat önce yaşadım. Uncharted 4 kuracaktım, %35'te pc kapandı, 2-3 defa denedim kuramadım. Eğer biostan uyguladığın bir ayar olduysa, F5 tuşu ile default ayarlara döndür. Çözülmezse temiz bir format at. %90 olarak çözüm olacaktır.

Hayırlı akşamlar kardeşim tesadüf müdür bilmiyorum ama aynı sorunu 2 saat önce yaşadım. Uncharted 4 kuracaktım, %35'te PC kapandı, 2-3 defa denedim kuramadım. Eğer BIOS'tan uyguladığın bir ayar olduysa, F5 tuşu ile default ayarlara döndür. Çözülmezse temiz bir format at. %90 olarak çözüm olacaktır.

Tamam deneyeyim sağ olun.

Aslında Extreme bir şey olmadığı sürece overclock olayını tamamen saçma buluyorum 5-6 ya da 8-9 FPS'in hiçbir getiricisi olacağını düşünmüyorum ve hep bu şekildeydi overclock olayı bana göre tamamen reklam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı