Çözüldü R5 5500 Boost overclock yapma yolu var mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

metehansama

Decapat
Daha fazla  
İnsanların yaptığı overclocklara bakıyorum sadece base frekansını 36'dan atıyorum 38'e falan yükseltiyorlar. İşlemci zaten %30'luk bir yükte bile Boost frekansı olan 4.20 GHz'e ulaşıyor. Yani Boost frekansına overclock yapmanın yolu yok mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
42 yaz Core voltajla oyna misal OC'siz Boost'la sistem 1.3 veya 1.2 çekiyorsa sen 4.2 1.3 yap baktın kapanmıyor. 1.275 yap mısal böyle böyle kanasayıa kadar dene. Yüke bindir sistemi öbir türlü çok ısınır. 5500 de bronz plate olacagını varsayarsak Silver plate falan denk geldıyse sana 4.3 4.4'dü zorlarsın. Stok fanla deneme ama.
42 yaz Core voltajla oyna misal OC'siz Boost'la sistem 1.3 veya 1.2 çekiyorsa sen 4.2 1.3 yap baktın kapanmıyor. 1.275 yap mısal böyle böyle kanasayıa kadar dene. Yüke bindir sistemi öbir türlü çok ısınır. 5500 de bronz plate olacagını varsayarsak Silver plate falan denk geldıyse sana 4.3 4.4'dü zorlarsın. Stok fanla deneme ama.

Çözüm

Araştırdım ve ilk Core ratio kısmını 42.00 yaptım sonra Core voltage kısmını 1.2 yaptım sıcaklık değerleri de 65 derece üstünü nadiren görüyor CPU Z benchmark testinde işlemci %100 konumundayken bilgisayar hiç kapanmadı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı