R5 5500 Gigabyte anakartta nasıl undervolt yapılır?

Yükselttim yine denedim PC yeniden başlıyor stres test edince korktum bende vazgeçtim yapmaktan bana R5 5500 stock fan ile undervolt yapan bir arkadaşın yardımı lazım.
Normal hocam kapanmasının sebebi düşük voltaj vermen vur deyince öldürmemen lazım gıdım gıdım yapacaksan birden yaparsan kapanır. Herkesin UV ayarı OC ayarı kendisine özel olur birisinden hazır almayı bekleme aynı işlemci modelinde bile silikon kalitesinden dolayı çok farklılık var deneme yanılma ve sabırla yapman lazım.

Normal hocam kapanmasının sebebi düşük voltaj vermen vur deyince öldürmemen lazım gıdım gıdım yapacaksan birden yaparsan kapanır. Herkesin UV ayarı OC ayarı kendisine özel olur birisinden hazır almayı bekleme aynı işlemci modelinde bile silikon kalitesinden dolayı çok farklılık var deneme yanılma ve sabırla yapm.

Tamam haklısın ama R5 5500 ile undervolt yapıp konu açanlar var benim BIOS'tan yapmam lazım en sağlıklısı o

Normal hocam kapanmasının sebebi düşük voltaj vermen vur deyince öldürmemen lazım gıdım gıdım yapacaksan birden yaparsan kapanır. Herkesin UV ayarı OC ayarı kendisine özel olur birisinden hazır almayı bekleme aynı işlemci modelinde bile silikon kalitesinden dolayı çok farklılık var deneme yanılma ve sabırla yapman lazım.

Evet kardeşim sonunda BIOS üzerinden yapabildim stock Volt 1.344 idi ben bunu 500 azaltarak 1.200v a kadar çektim frekansıda 4.2GHz sabitledim eskiden işlemci stres testinde 85 üstü gören şimdi 70 üstü zor cıkıyor teşekkür ederim.

AIDA64 ile bir 5 dk stres testi yaptım fpu dahil ama kapanma gibi şeyler olmadı bir sıkıntı cıkmaz değil mi?

Son düzenleme:
AIDA64 ile bir 5 dk stres testi yaptım fpu dahil ama kapanma gibi şeyler olmadı bir sıkıntı çıkmaz değil mi?

Oyun oynarken genelde sürekli %100 olmadığı için kapanmaz ama render işlerinde kapanıp kapanmayacağının bir garantisi yok -5 dakikalık stres testinden sağlam çıktıysa yüksek ihtimal dayanır- kapanırsa da birazcık arttırırsınız dediğim gibi deneme yanılma işi.

Oyun oynarken genelde sürekli %100 olmadığı için kapanmaz ama render işlerinde kapanıp kapanmayacağının bir garantisi yok -5 dakikalık stres testinden sağlam çıktıysa yüksek ihtimal dayanır- kapanırsa da birazcık arttırırsınız dediğim gibi deneme yanılma işi.

20 dakika test ettim sıcaklık Max 74'e cıktı AIDA64 64 sıkıntı cıkarmadı voltajı 1225 yaptım 25 arttırdım.

Konu kapanabilir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı