R5 5500 - GTX 1050 Ti sistem uyumlu mu?

Yukapian

Kilopat
Makaleler
3
Merhaba işlemcim yetersiz kaldığı için yeni işlemci almak istiyordum lakin anakart izin vermiyordu vs vs. o yüzden ekran kartım hariç bütün bileşenleri değiştirmek istiyorum. Aşağıda bıraktığım bütün parçalar birbirisi ile uyumlu mu? Ve daha da iyisi alınabilir mi? Şimdiden teşekkürler.

Not: Ekran kartım GTX 1050 Ti ve sadece RAM'leri sipariş verdim.

Anakart güncel gelmezse işlemciyi kullanamazsınız. Attığınız SSD yerine de Kingston A2000 daha iyidir.

Anakartın güncel olup olmadığını nasıl anlarım?

Anlamanız mümkün değil, anakartın üretim tarihine bağlı. Onu da elinize ulaşmadan bilemezsiniz, işlemci takıldığında görüntü gelmezse güncel değildir.

Hocam Ryzen 5 model bir işlemciye 1050 Ti nedir? En azından XX60 serisi bir kart alsaydınız keşke.

Ben de aynı fikirdeyim hocam, en azından 1070 ve üstü bir ekran kartı çok daha iyi olur.

Hocam Ryzen 5 model bir işlemciye 1050 Ti nedir? En azından XX60 serisi bir kart alsaydınız keşke.

Hocam eski bilgisayarımın özellikleri çok kötüydü ama bugüne kadar bana yeterli geliyordu lakin işlemci yetersiz kaldı o yüzden değiştirmek istedim. Lakin işlemciyi yükselteceğim zaman ana kartıda değiştirmeliydim anakartı değiştirince RAM'lerde gitti. Bende bu parçaları tek tek satacağıma hepsini toplu olarak sattım. Ekran kartı kısmına gelecek olursak ekran kartı kullanımım %50'yi geçmiyor. Kısaca ekran kartına ihtiyacım yok.

Anlamanız mümkün değil, anakartın üretim tarihine bağlı. Onu da elinize ulaşmadan bilemezsiniz, işlemci takıldığında görüntü gelmezse güncel değildir.

Hocam daha üst seviye bir anakart öneriniz varsa onu alabilirim.

Ve ekran kartımı eski sistemimde kullanıyordum o yüzden satıp daha üstünü almak sadece gereksiz masraf olacaktı.

@eyre B450M bir anakart yeterli olur mu?

Son düzenleme:
@eyre B450M bir anakart yeterli olur mu?

Hocam 5500 ile BIOS güncellemesi gerekmeyecek bir anakart bilmiyorum. İşlemci tam olarak AM5'in çıkışına yakın olduğu için üreticiler AM5 anakart üzerine yoğunlaşmıştı. O yüzden BIOS güncellemesi gerektirmeyen bir anakart hakkında bilgim yok.

BIOS güncellemesi için de herhangi bir bilgisayarcıda gözünüzün önünde BIOS güncellemesi isteyebilirsiniz, ücreti hakkında fikrim yok.

Hocam 5500 ile BIOS güncellemesi gerekmeyecek bir anakart bilmiyorum. İşlemci tam olarak AM5'in çıkışına yakın olduğu için üreticiler AM5 anakart üzerine yoğunlaşmıştı. O yüzden BIOS güncellemesi gerektirmeyen bir anakart hakkında bilgim yok.

BIOS güncellemesi için de herhangi bir bilgisayarcıda gözünüzün önünde BIOS güncellemesi isteyebilirsiniz, ücreti hakkında fikrim yok.

Hocam 5600 ve B450M alabilirim öyle yaparsam bu BIOS işleriyle uğraşmadan PC'yi kurup işlerimi halledebilirim değil mi?

Veya 4500 ile A320M.

@messinicocugu hocam zamanında açtığım konuda 5600 ve B450M almamı söylemiştiniz. Acaba bu ikiliyede BIOS güncellemesi şart mıdır?

söylememiştiniz önermiştiniz*

Son düzenleme:
Hocam 5600 ve B450M alabilirim öyle yaparsam bu BIOS işleriyle uğraşmadan PC'yi kurup işlerimi halledebilirim değil mi?

Veya 4500 ile A320M.

@messinicocugu hocam zamanında açtığım konuda 5600 ve B450M almamı söylemiştiniz. Acaba bu ikiliyede BIOS güncellemesi şart mıdır?

Söylememiştiniz önermiştiniz*

Çoğu model son BIOS sürümünde olmuyor en iyisi BIOS flashback özellikli bir anakart almak olur mesela bu:

Çoğu model son BIOS sürümünde olmuyor en iyisi BIOS flashback özellikli bir anakart almak olur mesela bu:
Hocam bios güncellemesini yapmak çok zahmetli bir şey mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı