R5 5500 ile 5600X arasında kayda değer bir fark var mı?

Bütçe
6000TL

Telmogram

Hectopat
Daha fazla  
RAM
32 GB, CL16, 3200 mhz
Anakart
asus prime b550m-k
Hepinize merhaba arkadaşlar, daha geçenlerde bir sistem topladım. 12 GB RTX 3060 ile Ryzen 5 5500.
Ancak sevinmem gerekirken içim buruk kaldı, satış temsilcisi 5600X'i önerdiği için. İnternette FPS karşılaştırmalarına bakıyorum çok da kayda değer bir fark yok gibi ancak yine de kafamı meşgul ediyor bu kon. U sizce 5500'ü bırakıp 5600X'e geçiş yapmak çok gerekli bir şey midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçiş yapmaya değecek bir fark olduğunu düşünmüyorum. Yapacağınız zahmete ve paraya yazık. Eğer geçiş yapacaksanız r7 serisine geçmeyi düşünebilirsiniz.

Testlerde ve kullanımında sizi üzen bir durum yoksa canınızı sıkmayın, keyfinize bakın.

5600'e geçebilirsin, 5600X'e o kadar para vermeye gerek yok. 5600'e geçersen de kayda değer fark olacaktır, özellikle rekabetçi oyunlarda.

Testlerde ve kullanımında sizi üzen bir durum yoksa canınızı sıkmayın, keyfinize bakın.
Yok hocam hatta beklediğimden iyi.

Geçiş yapmaya değecek bir fark olduğunu düşünmüyorum. Yapacağınız zahmete ve paraya yazık. Eğer geçiş yapacaksanız r7 serisine geçmeyi düşünebilirsiniz.
Anladım hocam teşekkür ederim.

Genel olarak yükseltmeye değecek bir fark kesinlikle yok. Ancak sıfırdan toplarken 5600 tercih edilmeli. 5600X fiyatını haketmiyor tamamen kazık ancak 5600 2 kat önbelleği sayesinde bazı oyunlarda 5500'e 100 FPS kadar fark koyuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…