R5 5500 işlemciye nasıl overclock yapılmalı?

SonGoku837

Centipat
Daha fazla  
RAM
Lexar 8x2 3200mhz cl 16 18 18 32
Ekran kartı
RX6600
Anakart
ASROCK B450m hdv r4.0
İşlemci
R5 5500
Anakart üzerinden overclock ve voltaj ayarları yapıyorum ancak Cinebench R23 puanlarım overclocklu hali ile 10150, 10170 arası ancak izlediğim bir videoda stock halinin bile 11000 civarı bir puan aldığını gördüm sanırım bir şeyler yanlış. Cinebench'te bile CPU W40 geçmiyor. Ghost of Tsushima oynarken de 10-20W arası %99 FPS ise aldığım FPS'in neredeyse yarısı PBO yaptım ancak bir şey değişmedi. Bu işlerden anlayanlar adım adım detaylıca ne yapmamı gerektiğini anlatsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart üzerinden overclock ve voltaj ayarları yapıyorum ancak Cinebench R23 puanlarım overclocklu hali ile 10150, 10170 arası ancak izlediğim bir videoda stock halinin bile 11000 civarı bir puan aldığını gördüm sanırım bir şeyler yanlış. Cinebench'te bile CPU W40 geçmiyor. Ghost of Tsushima oynarken de 10-20W arası %99 FPS ise aldığım FPS'in neredeyse yarısı PBO yaptım ancak bir şey değişmedi. Bu işlerden anlayanlar adım adım detaylıca ne yapmamı gerektiğini anlatsın.
bios güncel mi?

önceden asrock ab350 fatality şimdi de asrock a520m itx kullanan biri olarak bios güncellemesinin performansa ne kadar çok etki ettiğini görmüş biriyim. bios güncellemesi ile sorununuz düzelecektir.

not: önceden ryzen 1700 ve 3950x kullandım. şimdi de 5950x kullanıyorum. passmark sitesinde en iyi benchmark değerlerini asrock anakartlar veriyor.

BIOS güncel mi?

Önceden ASRock AB350 Fatality şimdi de ASRock A520M ITX kullanan biri olarak BIOS güncellemesinin performansa ne kadar çok etki ettiğini görmüş biriyim. BIOS güncellemesi ile sorununuz düzelecektir.

Not: Önceden Ryzen 1700 ve 3950X kullandım. Şimdi de 5950X kullanıyorum. PassMark sitesinde en iyi benchmark değerlerini ASRock anakartlar veriyor.

Evet 4,5 gün önce güncelledim.

Evet 4,5 gün önce güncelledim.
bence işlemci değerleri çok anormal değil. bu küçük performans düşüşü ramlarin uyumluluğundan kaynaklı olabiliyor. ramlariniz anakart destek listesinde değilse böyle şeylerin yaşanması gayet normal.

işlemciniz overclock için çok müsait bir işlemci değil, sonuçta 65w bir işlemciden bahsediyoruz. termal macun ya da soğutucunuzu değiştirmeniz gerekiyor da olabilir. böyle şeylerin psu kaynaklı olabildiğini bile gördüm.

hiç bir şekilde düzelmiyorsa ryzen master deneyin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı