Arkadaş bilgisayarımda bu işlemci var iyi mi diye sormuş hocam.Bütçe varsa 5600 al, yoksa 5500 al.
Arkadaşlar bilgisayarımda 5500 var. Nasıldır yorumlar mısınız? Bilgi almak istiyorum.
Bide PBO yaparsın, tadından yenmez.Güzeldir. Hatta çoğu kişi sevmemesine rağmen ben çok seviyorum. Bana göre üstüne 1000 koyup 5600 almaya gerek yok, bir de ekstra soğutucu falan saçma geliyor bana.
Güzeldir. Hatta çoğu kişi sevmemesine rağmen ben çok seviyorum. Bana göre üstüne 1000 koyup 5600 almaya gerek yok, bir de ekstra soğutucu falan saçma geliyor bana.
Sizce neden gerek yok hocam?
AMD FPS Boost nasıl yapılırŞimdi dislike atacaklar elbet gelir, ama açıklayayım. Şimdi 5500 alıyorsun, almakla kalıyorsun. Ama 5600 alınca, onun ısısı ve alacağın ek soğutucunun masrafı gibi nedenlerden dolayı F/P oranı kayboluyor bence. Aradaki fark genellikle hikayeli oyunlarda belirgin değil, rekabetçi oyunlarda fark ediliyor. Örneğin, Valorant gibi oyunlarda verdiği FPS'i monitörün bile desteklemiyor olabilir. 5500 işlemci 240 FPS üstü sağlayabilirken, 5600 işlemci de 240 FPS üstü sağlar. Eğer 240Hz üstü bir monitörün varsa, o işlemciyi zaten kullanmazsın; 240Hz üstü monitör alan bir kişi, o işlemciyle yetinmez. Ayrıca, hikayeli oyunlarda pek fark olmuyor; o işlemci için vereceğim ek 1000 lirayla anakartı yükseltirim. Bu arada, Valorant'ta ayarları düşük yapıp AMD FPS Boost açınca 5500 ile 500 FPS’in altına inmiyorsun.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.