R5 5500 - RTX 3050 sistemin oyun performansı nasıl olur?

umut bayaner

Femtopat
Daha fazla  
Şimdi benim sistem RTX3050 Ryzen 5 5500 16 GB RAM. Seneye staja gideceğim ne değiştirmeliyim veya yeter mi? Oynayacağım oyunlar FPS tarzı Valorant CS falan sizce ne yapmalıyım God of War gibi oyunlar oynamıyorum hiç. Ama mesela oynayasim geldi sistemim rahat oynatır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oynatır.

Az çok oynatır.Yerinizde olsam 3050yi satar ikinci elden 6600 kovalardım.

FPS tarzı oyunlara daha çok önem veriyorsan bence işlemciyi değişmeye odaklanmalısın. Ryzen 5 5600 veya 5600X öneririm. Zaten God of War benzeri hikayeli oyunlar içinde ekran kartın çok iyi değil ama DLSS teknolojisi olduğundan dolayı performans veya kalite moduna alarak, rahatça oynayabilirsin.

Cidden arkadaşın sistemi öyle bir durumda ki ekran kartı ve işlemci birbirleriyle tam uyumlu. İşlemciyi yükseltmek de ekran kartını yükseltmek de mantıklı değil bence. Yükseltirse ileride ikisini bir yükseltmeli. 5500'den 5600'e geçmeye değmez. Çünkü mesela ikinci el satacak gereksiz değer kaybedecek boş uğraş olur.

İlla değiştirmek istiyorsa bence işlemci odaklı gitmeli diye düşündüm ben FPS oyunları oynadığı için yoksa dediklerine katılıyorum sistemi iyi çünkü.

Mesela AAAA+ oyunlar da kaç fps alabilirim ortalama? Cyberpunk god of war Gibi. Düşük ayarlar da hepsini oynarım ama dimi rahat şekilde

Az çok oynatır.Yerinizde olsam 3050yi satar ikinci elden 6600 kovalardım.
Mesela AAAA+ oyunlar da kaç fps verir düşük ve yüksek olmak üzere

Mesela AAAA+ oyunlar da kaç FPS alabilirim? Ortalama? Cyberpunk God of War Gibi. Düşük ayarlar da hepsini oynarım ama değil mi rahat şekilde

Mesela AAAA+ oyunlar da kaç FPS verir düşük ve yüksek olmak üzere

AAA+ oyunları high ayarlarda oynarsanız muhtemelen 55-70 FPS arası değerler alırsınız düşük ayarlarda oynamanıza gerek yok. Ultra ayarlarda bile oynayabilirsiniz ama akcılıktan taviz vermeyin medium - high ayarlarda takılabilirsiniz. Ultra ayarlarda oynamak isterseniz de DLSS açmanızı tavsiye ederim.

DLSS kalite veya dengelide ULTRA ayarlarda son yıllarda çıkmış optimizasyonu çok kötü olmayan oyunları 60fps oynatır diye düşünüyorum. Optimizasyonu kötü olanlarda ise High-Ultra karışımıyla en kötü 60 fps oynarsanız.

Şuan 1080p için yeterli bir sistem kısacası ama r5 5600 olsa daha iyi olurdu. 5500'de güzel fiyat performans ürünü tabiki.

Nasıl değmez hocam tüm forum bağıra bağıra r5 5600-5500 farkını anlatmaya çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…