ITOPYA | Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası
www.itopya.com
Merhaba, üstteki linkteki hazır sistemi sadece ekran kartını RX 6500 XT ve RAM'i G.Skill Ripjaws 3600MHz özelleştirerek satın aldım. Yalnız oyun oynarken FPS düşmesi giriyor ve ardından WattMan yiyorum. Bu sadece oyunu zorlayınca denk geliyor mesela grafik ayarlarını bir anda yükseltince oluyor. Ayrıca bilgisayar ilk geldiğinde RAM 3200MHz de idi onu 3600MHz'ye çektim. Onunla alakalı bir sorun mu acaba?
Sorun elbette bellekler ile alakalı. Voltaj, gecikme ve onların da alt gecikme değerleri detaylıca ayarlanmadan 3600 MHz'ye aldığınızda hata almamanız anormal olurdu. İnce işçilik istiyor biraz eğer hazır XMP profili kullanmıyorsanız.
Sorun elbette bellekler ile alakalı. Voltaj, gecikme ve onların da alt gecikme değerleri detaylıca ayarlanmadan 3600 MHz'ye aldığınızda hata almamanız anormal olurdu. İnce işçilik istiyor biraz eğer hazır XMP profili kullanmıyorsanız.
Yükselttiğin yerden geri düşüreceksin? XMP kapatsan da yeterli sorunun o olup olmadığını anlamak için. XMP kapattığında otomatik 2133Mhz'e iniyorlar, taban hızlarına.