R5 5500 RX 6550 XT sistem mi R5 5500 RTX 3050 sistem mi?

Bütçem bu sistemlere yetiyor ve farklı bir oyun oynayacağımı düşünmüyorum. Zaten maksimum kullanacağım yıl 2 yıl. 2 yıl boyunca farklı oyunlara giriş yapacağımı sanmıyorum, 2 yılımı geçirsin yeter.

Bütçem bu sistemlere yetiyor ve farklı bir oyun oynayacağımı düşünmüyorum. Zaten maksimum kullanacağım yıl 2 yıl. 2 yıl boyunca farklı oyunlara giriş yapacağımı sanmıyorum, 2 yılımı geçirsin yeter.

Hocam 4 GB ekran kartıyla GTA'yı ultrada oynayamazsınız mesela. Ama 3050 ile DLSS de açar 100 150 FPS oynarsınız rahat. Mesela bir canınız çeker Spider-Man 2 oynamak istersiniz, 4 GB ekran kartı ile oynayamazsınız. Ama 3050 ile oynarsınız rahatça.

Hocam 4 GB ekran kartıyla GTA'yı ultrada oynayamazsınız mesela. Ama 3050 ile DLSS de açar 100 150 FPS oynarsınız rahat. Mesela bir canınız çeker Spider-Man 2 oynamak istersiniz, 4 GB ekran kartı ile oynayamazsınız. Ama 3050 ile oynarsınız rahatça.
Rol oyunlarını oynuyorum sadece. O da Rage:MP, ultra oynamasam da olur. CS2, Valorant vb. dahası zaten çıkmaz. RDR2 oynayacak değilim, tercihim olan oyunlar değil.

Anladım hocam. Şuan RX580'li bir sistem kullanıyorum ve hoşnut değilim. CS2'de bile kasıyor, GTA V'de RAGE:MP üzerinde redux ile bile kasarak oynuyorum. Bu yüzden yenileme kararındayım, şuan bütçem bu civarda.

Anladım hocam. Şu an RX 580'li bir sistem kullanıyorum ve hoşnut değilim. CS2'de bile kasıyor, GTA V'de Rage:MP üzerinde Redux ile bile kasarak oynuyorum. Bu yüzden yenileme kararındayım, şu an bütçem bu civarda.

Hocam RX 580 ile yüksekte oynuyorsan, RX 6500 XT ile ortada oynarsın. O derece yetersiz bir kart. 3050 hem 8 GB hem DLSS çok rahatlatır seni.

Son düzenleme:
RX 580 ile yüksekte bile oynayamıyorum. 6500 XT ile demek ki yeterli performansı alamam, anladım. Teşekkür ederim. 3050 benim işimi görür.

Yine de yorum yapmak isteyenler için konuyu açık bırakalım.

Pekala. Bu alınır mı? Daha uygun yollu.

Ekran kartı işlemci aynı zaten, sorun olmaz. Daha fazla inceledim, ince hesaptakinde anakart ram, ekran kartı markası vs bir tık daha iyi, ve daha ucuz sistem. Bunu tercih edin. 15999 olanı değil 16499 olanı diyorum bu arada. 16499 olanı alın, ekran kartının VRAM'i 2 GB daha yüksek.

Son düzenleme:
3050 daha iyi. Ayrıca incehesaptan attığınız sistemi alın neredeyse aynı önceki gönderdiğinizle. Hem daha ucuz. Bu arada 20k bandına çıkabiliyorsan indirime 4060'lı sistemler düşüyor. Onu tercih etmen daha iyi olur senin için acelen yoksa.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı