R5 5500 RX 6600 OBS Studio açınca Minecraft FPS düşüyor

• Konuyu başlatan Sloty
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 1.445

Sloty

Hectopat
Daha fazla  
RAM
GoodRam IRDM PRO16 GB 3600 MHz
Ekran kartı
MSİ Mech 2x 8GB RX6600
Anakart
MSİ B450M-PRO
İşlemci
AMD Ryzen 5 5500
Arkadaşlar merhaba, sorunum şu; OBS Studio açıkken Minecraft FPS düşüyor. Şöyle anlatayım; OBS Studio kaynaklar kısmında oyun yakalamaya aldığım zaman Minecraft'ta 40 FPS'den fazla kayıp yaşanıyor, diğer türlü ekran yakalamaya aldığımda direkt Minecraft'ın görüntüsünü vermiyor ve siyah ekran oluyor. Bandicam'de denedim onda da aynı şekil oyun yakalamayı açtığım gibi 40-50 FPS kayıp yiyorum. 140 FPS'den 60-70'e düşüyor siz düşünün. Ancak ekran yakalamayı seçtiğimde FPS düzeliyor. Bu sefer de Minecraft'ı kaydetmiyorlar.

Dosya Ekleri

• Screenshot_26.png
    Screenshot_26.png
    530,6 KB · Görüntüleme: 39
  • Screenshot_27.png
    Screenshot_27.png
    60,1 KB · Görüntüleme: 54
  • Screenshot_28.png
    Screenshot_28.png
    92,5 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, sorunum şu; OBS Studio açıkken Minecraft FPS düşüyor. Şöyle anlatayım; OBS Studio kaynaklar kısmında oyun yakalamaya aldığım zaman Minecraft'ta 40 FPS'den fazla kayıp yaşanıyor, diğer türlü ekran yakalamaya aldığımda direkt Minecraft'ın görüntüsünü vermiyor ve siyah ekran oluyor. Bandicam'de denedim onda da aynı şekil oyun yakalamayı açtığım gibi 40-50 FPS kayıp yiyorum. 140 FPS'den 60-70'e düşüyor siz düşünün. Ancak ekran yakalamayı seçtiğimde FPS düzeliyor. Bu sefer de Minecraft'ı kaydetmiyorlar.
Ayarlarla oynadınızmı hocam?

Bende RX 460 var fps kaybı nerdeyse 5fps sizde neden böyle bilemedim.

Minecraftın ayarlarını normale çevirin sonra tekrardan shader açıp bir deneyin.

hocam ayarlar normal shader ile kullanıyorum zaten
Hocam tam hatırlamıyorum ama görüntü ayarlarında sağ alta tıklayın orda görüntü seçeneklerini sıfırlaya basın bazen yanlış şeylere basabiliyoruz sonra shaderle deneyin diyorum.
Bu arada söylediğim şeylerde hata olabilir hafızamda ne kaldıysa söyledim.

Belli başlı ayarlar fpsi çok oynatıyor.
Hangisi çözemedim.

Hocam tam hatırlamıyorum ama görüntü ayarlarında sağ alta tıklayın orda görüntü seçeneklerini sıfırlaya basın bazen yanlış şeylere basabiliyoruz sonra shaderle deneyin diyorum.
Bu arada söylediğim şeylerde hata olabilir hafızamda ne kaldıysa söyledim.

Belli başlı ayarlar fpsi çok oynatıyor.
Hangisi çözemedim.
Anladım hocam denedimde olmadı ya zaten şöyle hocam minecraft'ta FPS 144 Aşağısına inmiyor ancak obs oyun yakalama açınca pat fps yerlerde ekran yakalamaya döndürünce fps düzeliyor ancak bu seferde minecraft siyah ekran oluyor kaydetmiyor oyunu

Nasıl yani hocam

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3. Dakikadan itibaren bahsediyor.
Tabii siz bu ayarı yayın değil de kayır kısmından değiştirin. İkisi ortak ta olabilir.

e
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3. Dakikadan itibaren bahsediyor.
Tabii siz bu ayarı yayın değil de kayır kısmından değiştirin. İkisi ortak ta olabilir.

evet hocam kodlayıcım amd hw h.264

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı