R5 5500 RX 6600 OBS Studio açınca Minecraft FPS düşüyor

• Konuyu başlatan Sloty
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 1.427

Sloty

Hectopat
Daha fazla  
RAM
GoodRam IRDM PRO16 GB 3600 MHz
Ekran kartı
MSİ Mech 2x 8GB RX6600
Anakart
MSİ B450M-PRO
İşlemci
AMD Ryzen 5 5500
Arkadaşlar merhaba, sorunum şu; OBS Studio açıkken Minecraft FPS düşüyor. Şöyle anlatayım; OBS Studio kaynaklar kısmında oyun yakalamaya aldığım zaman Minecraft'ta 40 FPS'den fazla kayıp yaşanıyor, diğer türlü ekran yakalamaya aldığımda direkt Minecraft'ın görüntüsünü vermiyor ve siyah ekran oluyor. Bandicam'de denedim onda da aynı şekil oyun yakalamayı açtığım gibi 40-50 FPS kayıp yiyorum. 140 FPS'den 60-70'e düşüyor siz düşünün. Ancak ekran yakalamayı seçtiğimde FPS düzeliyor. Bu sefer de Minecraft'ı kaydetmiyorlar.

Dosya Ekleri

• Screenshot_26.png
    Screenshot_26.png
    530,6 KB · Görüntüleme: 39
  • Screenshot_27.png
    Screenshot_27.png
    60,1 KB · Görüntüleme: 54
  • Screenshot_28.png
    Screenshot_28.png
    92,5 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunu pencereli tam ekrana alıp masaüstünü kaydettiğinizde FPS değerleriniz nasıl? Muhtemelen sesi kaydedemeyecektir ancak FPS bayağı bir artabilir.
hocam oyun yakalamayı kapatıp ekran yakalamayı devreye soktuğumda ve pencereli tam ekrana aldığımda hiçbir ama hiçbir problem yok ancak video çekeceğim için pencereli tam ekran hoş olmaz minecraft'ı tam ekrana alıncada obs siyah gösteriyor oyun yakalamayı açıncada minecraft gözüküyor ancak 50 fps kayıp oluyor

Hocam oyun yakalamayı kapatıp ekran yakalamayı devreye soktuğumda ve pencereli tam ekrana aldığımda hiçbir ama hiçbir problem yok ancak video çekeceğim için pencereli tam ekran hoş olmaz Minecraft'ı tam ekrana alınca da OBS siyah gösteriyor oyun yakalamayı açınca da Minecraft gözüküyor ancak 50 FPS kayboluyor

Hocam FPS kaybı olması gayet normal fakat ekran yenileme hızının altına düşmüyorsa neden bir sorun olsun ki? Hatta sistemi yormamak için FPS'yi bile sabitleyebilirsiniz.( Shadderla oynadığınızı unutmuşum, FPS kaçtan kaça düşüyor?) Eğer 400'lerden 350ye düşüyorsa sorun yok fakat 100'den 50ye düşüyorsa daha detaylı bakmak gerekebilir.

Hocam FPS kaybı olması gayet normal fakat ekran yenileme hızının altına düşmüyorsa neden bir sorun olsun ki? Hatta sistemi yormamak için FPS'yi bile sabitleyebilirsiniz.( Shadderla oynadığınızı unutmuşum, FPS kaçtan kaça düşüyor?) Eğer 400'lerden 350ye düşüyorsa sorun yok fakat 100'den 50ye düşüyorsa daha detaylı bakmak gerekebilir.
Hocam şimdi şöyle FPS 130 dan 60 70 e düşüyor bariz kasma oluyor

Hocam şimdi şöyle FPS 130'dan 60 70'e düşüyor bariz kasma oluyor

Evet bayağı düşüyormuş, aklıma farklı bir seçenek gelmedi. Biraz mantıksız olacak ama işlemciden kayıt denediniz mi? Shadder kullanıyorsanız ekran kartı kullanımı zaten yüksek olabilir.

Evet bayağı düşüyormuş, aklıma farklı bir seçenek gelmedi. Biraz mantıksız olacak ama işlemciden kayıt denediniz mi? Shadder kullanıyorsanız ekran kartı kullanımı zaten yüksek olabilir.
anladım hocam deneyim bir de şey soracaktım kodlayıcı olarak ne seçmeliyim tam olarak

Yok hocam aynı ya aslında sorun şu OBS oyun yakalamada görüyor MC'yi ekran yakalamda görse sorunum olmayacak

Tam ekranda Minecraft maalesef görünmüyor. Bu sorunu 6-7 sene önce Bandicam ile kayıt almaya çalışırken çözmeye çalışmıştım fakat yapabildiğim tek çözüm pencereliye almaktı, yine de biraz daha araştıracağım.

Hocam çözebilirsek çok sevinirim

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoyu dener misiniz?
Sildiğiniz yeri başka bir yere kopyalayın, ne olur ne olmaz geri yazmanız gerekebilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı