Çözüldü R5 5500 RX 6600 sistem çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MehmetBey0

Centipat
Daha fazla  
Özellikler:
Ekran kartı: XFX RX 6600 (2. el)
İşlemci: AMD Ryzen 5 5500 (2. el)
Anakart MSI B450M-A Pro Max (sıfır)
RAM: 16 GB 3200 MHz (sıfır)
SSD: 512 GB M.2 SSD (sıfır)
PSU: MSI MAG A600dn 600W Power Supply (sıfır)

Bilgisayarı topladım, bilgisayar çalışıyor fakat ekrana görüntü gelmiyor. Belki de işlemciden dolayı BIOS güncellemesi istiyor olabilir diye düşündüm ve Ryzen 3 1200 takıp çalıştırmayı denedim fakat yine aynı sorun ortaya çıktı. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim?

Çözüm
Ah güzel kardeşim servise vermeye çıkmışken yol üstü caddeden bir bilgisayarcıya da uğrayıp buzzer alsaydınya :D ya RAM'de ya PSU'da sıkıntı vardır bakardık kaç defa ötüyorsa yardımcı olurduk.

O kaygıyla ekran kartından başka parçaya ihtimal vermemiştim. Çünkü ekran kartını satın aldığım kişi de mesajlarıma görüldü atıp cevap vermiyordu. Ciddi ciddi dolandırıldım sandım ben de. 😃

Tamirciye götürdük kablolardan bazılarını yanlış takmışım o yüzden çalışmıyormuş sorun sonunda bitmiş oldu.
Anakartın kutusunda buzzer vardır tak bakalım öttüğü sese göre anlarız sorunu.

Kutuya baktım fakat buzzer yok sanırım.

"Acaba anakartı montajlarken takılan kabloları gevşek takmış olabilir miyim?" diye düşünüyorum. Hangi kabloyu anakarta takamazsak ekrana görüntü gelmez?

PSUdan anakarta gelen 24pinlik ana kablo ve işelmciyi beslemek için gelen 4 pinlik bir kablo var. Bunlar tık diye oturan kablolar, gevşek oturacağını sanmıyorum. Buzzer çıkmaması şanssızlık olmuş, bilgisayarcıda 5-10 liraya bulabilirsin. Halen açık 8e kadar kapatmazlar. En garantisi buzzer kesin çözüm olur.

Çözebildiniz mi?

Son düzenleme:
PSU'dan anakarta gelen 24pinlik ana kablo ve işelmciyi beslemek için gelen 4 pinlik bir kablo var. Bunlar tık diye oturan kablolar, gevşek oturacağını sanmıyorum. Buzzer çıkmaması şanssızlık olmuş, bilgisayarcıda 5-10 liraya bulabilirsin. Halen açık 8E kadar kapatmazlar. En garantisi buzzer kesin çözüm olur.

Çözebildiniz mi?

Maalesef çözemedim, ekran kartını garantiye yolladım çalışmış olduğu kanıtlandı, işlemci bozuktur belki diye başka işlemci taktım o da olmadı. Anakartta sıfır olarak satın alındı. Buzzeri almaya vaktim olmadı. Neredeyse her denileni denedim fakat yine yapamadım. Galiba tamirciye götürmem gerekecek.

Özellikler:
Ekran kartı: XFX RX 6600 (2. el)
İşlemci: AMD Ryzen 5 5500 (2. el)
Anakart MSI B450M-A Pro Max (sıfır)
RAM: 16 GB 3200 MHz (sıfır)
SSD: 512 GB M.2 SSD (sıfır)
PSU: MSI MAG A600dn 600W Power Supply (sıfır)

Bilgisayarı topladım, bilgisayar çalışıyor fakat ekrana görüntü gelmiyor. Belki de işlemciden dolayı BIOS güncellemesi istiyor olabilir diye düşündüm ve Ryzen 3 1200 takıp çalıştırmayı denedim fakat yine aynı sorun ortaya çıktı. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim?

Eğer BIOS ekranına atmıyorsa ve kendinizde giremiyorsanız bu yüksek ihtimal işlemci ile alakalıdır, işlemcide sorun yoksa sokette olabilir, belki termal macunu düzgün süremediğiniz için olabilir şahsen bana bu yüzden olmuştu videolarda gördüğüm gibi çarpı şeklinde sürmüştüm dediğin gibi oluyordu sonra onu temizledim ortaya nokta koydum güzelce fanı takıp yeterince kuvvet ile baskı uyguladım sonra açıldı.

Eğer BIOS ekranına atmıyorsa ve kendinizde giremiyorsanız bu yüksek ihtimal işlemci ile alakalıdır, işlemcide sorun yoksa sokette olabilir, belki termal macunu düzgün süremediğiniz için olabilir şahsen bana bu yüzden olmuştu videolarda gördüğüm gibi çarpı şeklinde sürmüştüm dediğin gibi oluyordu sonra onu temizledim ortaya nokta koydum güzelce fanı takıp yeterince kuvvet ile baskı uyguladım sonra açıldı.

Evet, BIOS ekranına dahi girmiyor. Direkt "HDMI no signal" yazıp monitör kapanıyor. Soketlerde de sorun olacağını sanmıyorum Ryzen 5 5500 işlemciyi özenle taktığımda da çalışmadı, Ryzen 3 1200 işlemciyi de aynı şekilde takmama rağmen çalışmadı maalesef ki. Termal macunu da dediğiniz gibi olması gerektiği kadar kullanıyorum.

Evet, BIOS ekranına dahi girmiyor. Direkt "HDMI no signal" yazıp monitör kapanıyor. Soketlerde de sorun olacağını sanmıyorum Ryzen 5 5500 işlemciyi özenle taktığımda da çalışmadı, Ryzen 3 1200 işlemciyi de aynı şekilde takmama rağmen çalışmadı maalesef ki. Termal macunu da dediğiniz gibi olması gerektiği kadar kullanıyor m.

1 2 dk açık şekilde tuttuğunuzda bilgisayar kendi kendine açılıp kapanıyorsa işlemciyi algılıyordur ama çalıştıramıyordur, ben yeni işlemci taktığımda açılıyordu sonra ekran gelmeyince kapanıyordu ve yine açılıyordu sonra eski olanı tekrar taktığımda macunu düzgün sürene kadar aynı oldu en son düzgün sürdüm iyice baskı uyguladım tam oturdu ve açıldı yani sizde eğer bilgisayar açık duruyorsa ve ekran siyah olmaya devam ediyorsa sanırım işlemci yuvası boş gibi algılıyor çünkü işlemci yuvasını boş bırakıp denediğim zaman ekran gelmediği halde bilgisayar açık duruyordu kendisini kapatıp açmıyordu.(tabii ki benim yeni işlemci sorunum BIOS'u güncellemediğim için olduğu için %100 aynı değildir ama benzerdir diye söyledim eski işlemcide bile açılmadığını söylemiştiniz)

Ah güzel kardeşim servise vermeye çıkmışken yol üstü caddeden bir bilgisayarcıya da uğrayıp buzzer alsaydınya :D ya RAM'de ya PSU'da sıkıntı vardır bakardık kaç defa ötüyorsa yardımcı olurduk.

O kaygıyla ekran kartından başka parçaya ihtimal vermemiştim. Çünkü ekran kartını satın aldığım kişi de mesajlarıma görüldü atıp cevap vermiyordu. Ciddi ciddi dolandırıldım sandım ben de. 😃

Tamirciye götürdük kablolardan bazılarını yanlış takmışım o yüzden çalışmıyormuş sorun sonunda bitmiş oldu.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı