Çözüldü R5 5500 RX 6600 sistem çoğu zaman donuyor ve düzelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

rokkie1445

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba bundan yaklaşık 1 ay önce Donanım Arşivi'nin YouTube kanalında paylaştığı hazır sisteminden aldım fakat aldıktan bir süre sonra masaüstünde ve tarayıcıda aşırı bir kilitlenme yaşandı ve o zamandan beridir bu devam ediyor. Ekran veya mouse hiç hareket ettirilmiyor ve Discord'da isem karşı tarafa sesim gitmiyor veya gelmiyor. Ekran kartı resetleme tuşlarına (Win+CTRL+Shift+b) basınca kilitlenme yaklaşık 10-15 saniye sonrasında kayboluyor ve hiçbir şey yokmuş gibi geri kullanıyorum fakat birkaç saat sonra tekrar kilitlenme oluyor(oyunlarda herhangi bir donma sıkıntısı yaşamadım, tarayıcıda ve masaüstünde kilitleniyor).
Yardım edecek veya ilgilenebilecek arkadaşlar için sistem şu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sistem;

AMD Ryzen 5 5500 altı çekirdek 3.60 GHz işlemci.
ASRock A520M-HDV AMD AM4 DDR4 Micro ATX anakart.
Team T-Force Vulcan TUF alliance 16 GB (2x8) DDR4 3200 MHz CL16 RAM.
ASRock AMD Radeon RX 6600 Challenger D 8 GB GDDR6 128bit DX12 AMD ekran kartı.
Everest EPS-500a real 500W 4*sata 12cm fanlı Power Supply (bulk)
Everest mega V2 mesh panel temperli camlı 4x12cm Auto RGB fan mid-t Gaming oyuncu kasası.
XPG Gammix S70 Blade 1 TB 7400/5500 MB/s PCI-e NVMe M.2 SSD.

Sadece SSD de bir yükseltme yaptım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ben TAA'nın RX 6600 ve R5 5500 sistemini almıştım. Güzel bir ikili.

Ekran veya mouse hiç hareket ettirilmiyor ve Discord'da isem karşı tarafa sesim gitmiyor veya gelmiyor. Ekran kartı resetleme tuşlarına (Win+CTRL+Shift+b) basınca kilitlenme yaklaşık 10-15 saniye sonrasında kayboluyor ve hiçbir şey yokmuş gibi geri kullanıyorum fakat birkaç saat sonra tekrar kilitlenme oluyor(oyunlarda herhangi bir donma sıkıntısı yaşamadım, tarayıcıda ve masaüstünde kilitleniyor).
Acaba SSD mi sorunlu diye düşündürüyor fakat SSD iyi. @lazye 'nin dediği gibi donanım hızlandırma sorun yaşıyor olabilir, Discord ve tarayıcılar bu özelliği kullanmakta.

Driver'ı silip yüklemek iyi fikir olabilir. AMD'nin kendi driver silme yazılımı var. 23.9.1 kullanıyorum ve iyi sayılır.

İlkini deneyip belli bir süre kullanayım geri dönüşünü yapacağım teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı