R5 5500 RX 6600 sistemde GTA 4'te FPS düşmesi

İşletim sistemi
Windows 10

SIBARKA SIVON

Decapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
RAM
16 GB RAM
Ekran kartı
AMD Ryzen RX6600 8GB
Anakart
GIGABYTE A520MKV2
İşlemci
AMD Ryzen 5500
Sistem iyi olmasına rağmen GTA4 bazen 200 FPS değerlerine çıkıyor bazen de 30'lara kadar düşüyor. Optimizasyonu berbat bir oyun biliyorum ama ben aynı sistemde GTA 5, RDR2 vesaire yüksek ayarlarda sıfır FPS düşüşü ile bitirdim. Oyunum orijinal ve herhangi bir mod kurulu değil. Bunu çözmenin bir yolu yok mu?

Oyunda FPS dropmu yiyorsun yoksa bazı bölgelerde 30 FPS'e kadar düşüyor mu? FPS düşmesi yiyorsan normal oyun eski bunu herkes biliyor. Ama 30 FPS oynuyorsan oyunun ayarlarında net bir sıkıntı var. Vsycn aç-kapa, Dosya doğrulama yap veya yeniden yükle normal bir şey değil.

Oyunda FPS dropmu yiyorsun yoksa bazı bölgelerde 30 FPS'e kadar düşüyor mu? FPS düşmesi yiyorsan normal oyun eski bunu herkes biliyor. Ama 30 FPS oynuyorsan oyunun ayarlarında net bir sıkıntı var. Vsycn aç-kapa, dosya doğrulama yap veya yeniden yükle normal bir şey değil.

Oyunun ayarları bu şekilde. 2008 yapımı bir oyunu bu sistemde zaten düşük ayarlarda oynamamam gerekiyor bence. Vsycn açsamda kapasamda herhangi bir fark göstermiyor. FPS düşmesi yediğim yerlerde çok saçma yerler çoğunlukla. Mesela bazen evin içinde FPS düşmesi giriyor 30-40 civarına kadar düşüyor , bazen de arabayla son hızla giderken 150-200 FPS değerlerinde geziyor saçma bir şekilde. Zaten 60 FPS stabil çalışsa benim için herhangi bir problem yok, belki stabil çalışır diye 60hz'ye çektim çözünürlüğü ama nafile. RDR2'de ayarlar full şekilde oynarken bu kadar drop yemiyordum.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (56).png
    Ekran Görüntüsü (56).png
    1,7 MB · Görüntüleme: 29
Oyunun ayarları bu şekilde. 2008 yapımı bir oyunu bu sistemde zaten düşük ayarlarda oynamamam gerekiyor bence. Vsycn açsamda kapasamda herhangi bir fark göstermiyor. FPS düşmesi yediğim yerlerde çok saçma yerler çoğunlukla. Mesela bazen evin içinde FPS düşmesi giriyor 30-40 civarına kadar düşüyor , bazen de arabayla son hızla giderken 150-200 FPS değerlerinde geziyor saçma bir şekilde. Zaten 60 FPS stabil çalışsa benim için herhangi bir problem yok. RDR2'de ayarlar full şekilde oynarken bu kadar drop yemiyordum.
Ben eskiden oyun HD 6790 1 GB ekran kartımla rahat rahat oynayabilirken şuan RX 480 8 GB ekran kartımla oynayamıyorum nerdeyse. Oyunun yeni nesil ekran kartları ile bir sorunu var. Optimizasyonu düzeltmeye yarayan bir mod vardı sanırım ama adını hatırlamıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı