R5 5500 SE-214-XT ile High on Life'ta 76 derece oldu

Soğutucunun fanının önünden hava alması gerekiyor ama siz o fanı kasanın içindeki havayı dışarıya atmak için koyulan bir fanın önüne koymuşsunuz...

RAM'lere temas edip yine de oturuyorsa sıkıntı olmaz.

Hocam belki yanlış biliyorumdur ama bu fanlar (işlemci) dışardaki soğuk havayı içine çekip metal bloğu soğutmaya yaramıyor mu? Siz bu fanı arka fan yani sıcak havayı alıp dışarı atan bir fanın önüne koymuşsunuz. Biri dışarı atmaya çalışıyor diğeri içine çekmeye. Mantıkta bir sorun var gibi. Üstüne üstelik çok yakınlar.

Düzenleme: Dışarı atıyormuş. Bu mantıkla da yaptığınız hareket ekstra hızlı soğutma sağlamaz mı zaten :) Garip.

Egzoz fan havayı dışarı atmıyor mu benmi yanlış biliyorum?

O fanı ön tarafa, bloğa üfleyecek şekilde bağla. Eğer 224 XT ile aynı mantık montajı varsa fanı bir miktar yukarıya kaldırıp takabilirsin. RAM'lere çarpmaz.

Egzoz fanı doğru takılmış da soğutucunun fanını net göremiyorum. Daha net çekse sorunu anlayacağız.

Ekleme: Şimdi gördüm. Soğutucu fanının üzerinde ok var. Oka göre havayı bloğa üflüyor. Ters takmış. Montaj tamamen falso.

Daha yeni işlemci soğutucu aldım. Yorumlarına baktığım zaman benim işlemcimin üst modellerini bile 70 derecede tutuyor. Bugün 30 dk High on Life oynadım GPU ve CPU 76 dereceyi gördü. Normal midir yoksa bir terslik mi var?
Fanı ters yöne takmışsın, ram tarafına takman lazım. 12400f ile kullanıyorum aynı soğutucuyu, hiç bir oyunda 60 dereceyi görmedi henüz. Fotoğraf atayım bu şekilde olması lazım;

Dosya Ekleri

• IMG_20230513_005828.jpg
    IMG_20230513_005828.jpg
    59 KB · Görüntüleme: 52

Technopat Haberler

Geri
Yukarı