R5 5500 sistemde CPU ışığı yanıyor ve görüntü gelmiyor

  • Konuyu başlatan Slaye
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 865

Slaye

Femtopat
Katılım
6 Ekim 2022
Mesajlar
22
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Almış olduğum;
Anakart: MSI MAG B550M Bazooka,
İşlemci: Ryzen 5 5500 3.6 GHz,
RAM: Kingston HyperX Fury RGB 16 GB DDR4 2666 MHz,
Ekran kartı: GeForce GTX 1050 Ti LP4GB DDR5 128 bit,
Power Supply: 500W Everest güç kaynağı.

Bu sistem sıfır dizilmiştir aldığımdan beri ekrana görüntü gelmiyor BIOS'u güncelledim fakat sonuç hep aynı yanlış sürümü mü indiriyorum bilmiyorum fakat en son siteye yüklenen sürümü indirdim ancak uyumlu mu bilmiyorum ayrıca CPU ışığına da çözüm bulamadım. Sorunum görüntü alamamam bilen varsa yardım edebilir mi teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'u resetleyip denediniz mi?
 
Anakartınız 7C95vA9 ve sonrası BIOS yüklüyse işlemcinizi destekliyor gözükmekte.

922681f5-6b3a-4444-bb3e-86301907bbaa.png
 
 
Anakartınız 7C95vA9 ve sonrası BIOS yüklüyse işlemcinizi destekliyor gözükmekte.

Eki Görüntüle 1537188
7C95vAB ben bunu yapmıştım.

Bunu yapmaya calıştım fakat yapamadım sorun nerde kaynaklanıyor olabilir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
En azından BIOS pilini söküp deneyebilirsiniz.
 
Görüntü gelmiyorsa fanlar çalışıyorsa sadece CPU yu düsünmeyin. Ramler arızalı veya statik sorunu olabilir. Ramleri yerinden çıkarın tekrar takın. Ayrıca ilk açılışta görüntü geç gelir bazen 2.resetledikten sonra da gelebilir. Ekran kartını doğru montajlamamış olabilirsiniz. Anakartın buzzerini takın açılırken gelen uyarı seslerini (bip) leri takip edin.
 
Görüntü gelmiyorsa fanlar çalışıyorsa sadece CPU'yu düsünmeyin. RAM'ler arızalı veya statik sorunu olabilir. RAM'leri yerinden çıkarın tekrar takın. Ayrıca ilk açılışta görüntü geç gelir bazen 2.resetledikten sonra da gelebilir. Ekran kartını doğru montajlamamış olabilirsiniz. Anakartın buzzerini takın açılırken gelen uyarı seslerini (bip)leri takip edin.

Anakarta 4 tane RAM slot var ve hepsini denedim görüntü alamadım bende zaten ilk etapta bekliyordum ekranın geç gelmesini ama bende aşırı fazla görüntü hiç gelmiyor işlemci ve soğutucu da cıkardım fakat sorunum yine değişmedi ekran kartıda yanlış takma ihtimalim imkansız kaçlere çıkarıp taktım yuvalar yerine cut diye oturuyor bunları denedim fakat olmadı sadece reset atma ve anakartın buzzeleri takın bunların 2'sini denemedim fakat benim kasada buzze bağlantısı kaplosu hangisi oluyor bende var mı emin değilim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı