R5 5500 sistemde düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 10

kadirus

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistemim.

ASUS EX-A320M Gaming AM4 3200MHz anakart.
MSI GTX1660 Super Gaming X ekran kartı.
Ryzen 5 5500 işlemci.
Crucial Ballistix 8 GB 3000MHz CL15 RAM.
600W güç kaynağı.

Oyun içi 100 fps alıyorum
Lobiye geçince 400 500 fps arası alıyorum

Bu sistemle neden bu sonuçları alıyorum sizce?

Dosya Ekleri

• ataata.png
    ataata.png
    3,4 MB · Görüntüleme: 138
  • erte.png
    erte.png
    2,4 MB · Görüntüleme: 107
  • ete.png
    ete.png
    1,7 MB · Görüntüleme: 99
Son düzenleme:
İşlemci çekirdek kullanımları %100e dayanmış . Ekran kartı kullanımın da çok düşmüş. Yani darboğaz yaşıyorsun. Valorant ve CS tarzı oyunlarda işlemci çok daha önemli.

Bir de 2x8 GB RAM olursa performans biraz daha artabilir.

İşlemci çekirdek kullanımları %100e dayanmış . Ekran kartı kullanımın da çok düşmüş. Yani darboğaz yaşıyorsun. Valorant ve CS tarzı oyunlarda işlemci çok daha önemli.

Bir de 2x8 GB RAM olursa performans biraz daha artabilir.
internetteki testlere baktım ve tek fark 16 gb ram mevcut olarak 250 fps altına düşmüyor yani ramin bu kadar etkilemesi normal mi ?

Güç ayarlarından yüksek performansa al oyun oynarken.

Oyun modunu aç bilgisayarda.

Oyun oynarken arka planda çalışan gereksiz tüm uygulamaları kapat.

Oyunu fullscreen yani tam ekran modunda oyna.

AMD sitesinden otomatik güncelleme aracı indirip chipset vs güncellemelerini yap.

DDU programı ile ekran kartı sürücünü kaldırıp, NVIDIA'nın sitesinden tekrar yükle.
DDU rehber

NVIDIA ayarlarından ayarlarını Max performans yaptığından emin ol.

Oyun grafik kalitesini yükselterek ekran kartına binen yükü arttırmaya çalışabilirsin.

Windows güncellemelerini yap.

Ekleyebiliyorsan 8 GB RAM ekle.

BBelki bir ihtimal A320 anakart Ryzen 5500 ile stabil çalışmıyor olabilir.

Son düzenleme:
Merhaba konuyu hortlatmak istedim. Bende de aynı sorun var ve bir türlü çözemedim hatta konu bile açtım ama çözen olmadı. İ5 7500 kullanırken en yüksek ayarlarda bile Cs'de 200 fps alıyordum. Aynı ayarlarla Ryzen 5 5500 kullanmaya başladım Fps yerlerde. Ortalama 60 70 fps alıyorum resmen şaka gibi. Sebebini bir türlü çözemiyorum kafayı yiyeceğim. İşlemci kullanımının düşük olabileceğini düşünüp baktım ama yüksek ayarlarda yüzde 22 23 gibi bir kullanımı var. Ayarlar yüksekte olduğundan normaldir diye düşünüyorum öneriniz var mı?
1671751335931.png

Merhaba konuyu hortlatmak istedim. Bende de aynı sorun var ve bir türlü çözemedim hatta konu bile açtım ama çözen olmadı. İ5 7500 kullanırken en yüksek ayarlarda bile Cs'de 200 fps alıyordum. Aynı ayarlarla Ryzen 5 5500 kullanmaya başladım Fps yerlerde. Ortalama 60 70 fps alıyorum resmen şaka gibi. Sebebini bir türlü çözemiyorum kafayı yiyeceğim. İşlemci kullanımının düşük olabileceğini düşünüp baktım ama yüksek ayarlarda yüzde 22 23 gibi bir kullanımı var. Ayarlar yüksekte olduğundan normaldir diye düşünüyorum öneriniz var mı?
1671751335931.png
1671751948922.png

Bundan dolayı olabilir mi diyeceğim hani Rx 6500 kullandığımdan ama ekran kartıyla neden alakası olsun ki?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı