R5 5500 sistemde UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION mavi ekran hatası

wuyys

Centipat
Daha fazla  
Merhaba dostlarım. 1 ay önce mavi ekran yemeye başladım. 1 ay önce SFC Scannow'larla, Chkdsk'lerle halledebilmiştim. Son 4 gün önce tekrar başladı. 4 gündür aralıksız uğraşıyorum. Acayip canımı sıkmaya başladı.

Dün bilgisayarı sıfırladım, sistem dosyalarındandır veya 1 tane uygulama indirmişimdir o yapıyordur diye ama sonuç yine aynı. Bir türlü çözemedim. Minidump dosyalarını incelediğim zaman hep aynı hatadan yiyorum.
Hatalar.
  • CRITICAL_PROCESS_DIED
  • UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION

Genelde her zaman UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION hatasını alıyorum. Sıklıkla bilgisayar tekrar açıldığında ise bazen CRITICAL_PROCESS_DIED hatasını alıyorum ama Google veya diğer uygulamalarda pek sıkıntı yaşamıyorum. Genelde oyuna girdiğim zaman oluyor. Valorant, CS:GO ve benzeri oyunlara girdikten 5 veya 10 dk içinde mavi ekran alıyorum. Bilen bir arkadaşımız yardım edebilirse sevinirim. En azından bana bir fikir verin. RAM'de mi sıkıntı, HDD'de mi, Power Supply'da mı?

Not: Bilgisayarın işlemci, anakart ve RAM'i yeni alınmıştır. 3 aylık daha.
  1. ntkrnlmp.exe
  2. ntdll.dll
  • Anakart: A520M-K
  • İşlemci: Ryzen 5 5500.
  • RAM: Vengeance 8 GB 3200MHz.
  • Ekran kartı: RX570 4 GB ASUS ROG STRIX.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun .
Windows + X tuşlarına basın.
Aygıt Yöneticisi’ni seçin.
Sorunlu bir sürücü varsa üzerinde sarı ünlem simgesi olacaktır.
Sürücünün üzerine sağ tıklayıp kaldırabilir ve yeniden kurulmasını sağlayabilirsiniz.
Uyumsuz sürücü sorununu ortadan kaldırmak için mevcut sürücülerin üzerine sağ tıklayıp güncelleme yapın.

UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION hatası için ise HDD'de bir sorun olabileceğini düşünüyorum PSU'dan HDD'ye bağlanan sata kablolarını çıkarıp takmayı veya başka sata kablosunu takmayı deneyin.

Sorununuz çözülmez ise tekrar yazın yardımcı olmaya çalışayım.

Hocam sizin dediklerinizi denemiştim 2 gun once sorun yine aynı hocam acaba hddkim bozuk olma ihtimali veya anakart statik enerji kapmis olabilirmi bios pilini fln cikaricam simdi enerji sifirlansin diye siz hdd deisiyimi cozulmese ?

Hocam sizin dediklerinizi denemiştim 2 gun once sorun yine aynı hocam acaba hddkim bozuk olma ihtimali veya anakart statik enerji kapmis olabilirmi bios pilini fln cikaricam simdi enerji sifirlansin diye siz hdd deisiyimi cozulmese ?
Bios piliyle alakalı olduğunu zannetmem 2 ihtimal var bence ya hdd sıkıntılı ya da psunun sataya güç veren kabloları bi şekilde hdd tam çalışamıyor başka bi arkadaşınızdan vesaire hdd alıp deneme şansınız varsa denemenizi öneririm. İade edebilecekseniz hdd alıp deneyip çalışmazsa iade edebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı