R5 5500 sistemde Valorant'ta düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 11

aksy

Centipat
Daha fazla  
RAM
16 gb (8x2) 3200mhz
SSD veya HDD modeli
SSD
Ekran kartı
Gtx 1660 Super OC
Anakart
Tuf Gaming B450M-PRO-S
İşlemci
Ryzen 5 5500
Valorant'ta düşük FPS alıyorum 3 4 ay önce Low ayarlarda gayet 250 300 üstü değerler alırken şimdi bilgisayarım 200 FPS alamıyor. Savaş esnasında 100 FPS'lere kadar düşüyor. Ne darboğaz söz konusu ne güncel olmayan bir parçam söz konusu. Sebebi nedir?

Sebebi oyunun kendisi olabilir. Driverlerin olabilir. Ekran kartı güncelleştirmesinden sonra düşmüş olabilir.
Oyunun ayarları değişmiş olabilir. Oyun grafik ayarlarını paylaşır mısınız?

Ben güncellemelerle planlı eskitme kapsamında yavaşlatıyorlar işlevsiz hale getiriyorlar.
Telefonlardan sonra bu akım bilgisyarlardada başladı.
Lolde de aynı kuzenim 250300 fps alırken şimdi 100 alıyor 97.

Sebebi oyunun kendisi olabilir. Driverlerin olabilir. Ekran kartı güncelleştirmesinden sonra düşmüş olabilir.
Oyunun ayarları değişmiş olabilir. Oyun grafik ayarlarını paylaşır mısınız?
Adsız.png
11.png

Netliği arttırı kapayın. NVIDIA Reflex'i açık yapın ya da komple kapayın.

FPS yükselecektir, fakat önceden bu ayarlarla alıyorsanız bilemiyorum.

Evet önceden bu ayarlarla alıyordum sanırım şimdi format atacağım bakalım eğer ki formatta işe yaramazsa parçalaramda bir problem vardır veyahut da yeni güncellemeye bekleyeceğim teşekkürler ilgilendiğin için.

Evet önceden bu ayarlarla alıyordum sanırım şimdi format atacağım bakalım eğer ki formatta işe yaramazsa parçalaramda bir problem vardır veyahut da yeni güncellemeye bekleyeceğim teşekkürler ilgilendiğin için.

Problem olduğunu sanmıyorum fakat dediğim ayarları yaparsan bir şey kaybetmezsin. Reflex açık olsun, Turbo olmasına gerek yok. Ben kapalıykende farkını görebilmiş değilim zaten. Netlik de bir şey ifade etmiyor bana kalırsa. Yine de sen bilirsin. Bunun dışında BIOS güncelleme, chipset driveri güncellemesi yapabilirsin. Ama format atmaya değeceğini düşünmüyorum hocam bu oyundan kaynaklı da olabilir, başka bir oyunda aynı FPS düşüşünü yaşamadıysanız oyun ile alakalıdır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı