R5 5500 sisteme ekran kartı önerisi

edacoban

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.

Yakın zamanda kendime Ryzen 5 5500 işlemci satın aldım. Güncel ekran kartım NVIDIA GTX 1660 Super. Anakartım da MSI X470. yayıncılık yapıyorum. TikTok live Studio'da işlemcimi yenilediğim günden beridir saçma sorunlarla uğraşıyorum (yan monitörümde chat donuyor, yayın kasıyor ve kendi kendine bağlantı sorunu yaşayıp yayını kapatıyor.) Fakat bu sorunu Kick'te OBS üzerinden açtığımda yaşamıyorum. Yeni aldığım işlemci acaba ekran kartına darboğaz mı yapıyor diye düşünüyorum bu yüzden de ekran kartını yenilesem mi acaba diye sorup duruyorum kendime. Fakat bu konulardan gerçekten asla anlamadığım için ve sizlere de güvendiğim için bir de buraya sorayım dedim. Sorum basit; hangi ekran kartını almalıyım? Ekran kartını yenilediğimde anakartı da yenilemem gerekli mi?

Şimdiden teşekkür ederim.

İşlemcinizi yükseltince kasmayan şey kasmaya başladıysa sıkıntı ekran kartı değildir. Isınıyor olabilir mi acaba işlemciniz?

İşlemcin o ekran kartına yeter de artar, darboğaz falan olmaz. Ayrıca ekran kartı alırsan anakart değiştirmene de gerek yok, her ekran kartını her anakarta takabilirsin -eğer 25 yıllık AGP ekran kartı değilse -

amd için rx 6600 olabilir nvidia tarafında ise ikinci el gtx 1660 ti bakabilirsiniz

amd için rx 6600 olabilir nvidia tarafında ise ikinci el gtx 1650 ti bakabilirsiniz
Konu sahibinde zaten GTX 1660 Super var neden gidip de GTX 1650 falan alsın? Ayrıca masaüstünde 1650 Ti diye bir kart da yok. Bi' de sonradan mesajı düzenlemişsiniz, bari düzenleyip de mantıklı bir öneri yapın 1660 Ti ne Allah aşkına!

Son düzenleme:
AMD için RX 6600 olabilir NVIDIA tarafında ise ikinci el GTX 1660 Ti bakabilirsiniz.

AMD tarafinda RX6600 oluyorsa NVIDIA tarafinda 3060 olur. 1660 Ti olmaz. Zaten 1660S varken Ti icin ugrasmaya gerek var mi sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…