R5 5500 sisteme ekran kartı önerisi

Darboğaz olmaz. Toplam bütçeniz nedir?
Bütçeyle alakalı çok uçmamayı düşünüyorum. Biraz göz gezdirdim sanırsam RTX 3060 veya 4060 daha iyi olabilir gibi duruyor.

İşlemcinizi yükseltince kasmayan şey kasmaya başladıysa sıkıntı ekran kartı değildir. Isınıyor olabilir mi acaba işlemciniz?
Muhtemel kuvvetle ısınıyor. Ekstra bir soğutucum yok. Her kafadan farklı ses çıkınca kafam fazlasıyla karışıyor. En net cevapları buradan alabilirim. Soğutucu alsam daha mı mantıklı olur?

Bütçeyle alakalı çok uçmamayı düşünüyorum. Biraz göz gezdirdim sanırsam RTX 3060 veya 4060 daha iyi olabilir gibi duruyor.

Tercih edebilirsiniz. Yayın yaptığınız için NVIDIA daha iyi olacaktır kanaatimce. Daha üst bir model isterseniz işlemci yükseltmekte fayda var. İşlemci yükseltmeyi de düşünürseniz sizin anakartınızı ve RAM'lerinizi değiştirmeden yükseltebileceğiniz 2 F/P işlemci R5 5600 ve R7 5700x3D. 5600 için uğraşılır mı bilemem ama 5700x3D çok iyidir.

Muhtemel kuvvetle ısınıyor. Ekstra bir soğutucum yok. Her kafadan farklı ses çıkınca kafam fazlasıyla karışıyor. En net cevapları buradan alabilirim. Soğutucu alsam daha mı mantıklı olur?

İşlemciniz stok soğutucuyla yeterince serin çalışabiliyor ancak termal macun değişimi yapılmadıysa veya düzgün bir macun sürülmediyse sıcaklıklar artmış olabilir.

Arkadaşlar merhaba.

Yakın zamanda kendime Ryzen 5 5500 işlemci satın aldım. Güncel ekran kartım NVIDIA GTX 1660 Super. Anakartım da MSI X470. yayıncılık yapıyorum. TikTok live Studio'da işlemcimi yenilediğim günden beridir saçma sorunlarla uğraşıyorum (yan monitörümde chat donuyor, yayın kasıyor ve kendi kendine bağlantı sorunu yaşayıp yayını kapatıyor.) Fakat bu sorunu Kick'te OBS üzerinden açtığımda yaşamıyorum. Yeni aldığım işlemci acaba ekran kartına darboğaz mı yapıyor diye düşünüyorum bu yüzden de ekran kartını yenilesem mi acaba diye sorup duruyorum kendime. Fakat bu konulardan gerçekten asla anlamadığım için ve sizlere de güvendiğim için bir de buraya sorayım dedim. Sorum basit; hangi ekran kartını almalıyım? Ekran kartını yenilediğimde anakartı da yenilemem gerekli mi?

Şimdiden teşekkür ederim.
Dostum bir bilgisayarcıya götür ve bir termal macun değiştir ve mining virüsü vs de ısındırır.

Tercih edebilirsiniz. Yayın yaptığınız için NVIDIA daha iyi olacaktır kanaatimce. Daha üst bir model isterseniz işlemci yükseltmekte fayda var. İşlemci yükseltmeyi de düşünürseniz sizin anakartınızı ve RAM'lerinizi değiştirmeden yükseltebileceğiniz 2 F/P işlemci R5 5600 ve R7 5700x3D. 5600 için uğraşılır mı bilemem ama 5700x3D çok iyidir.
İşlemcim daha 10 günlük.. Keşke detaylı araştırıp alsaydım çok pişmanım 5600 almadığıma. Her gördüğüm yerde 5500 yerine 5600 alın yazısıyla karşılaşıyorum.. Acaba bu kadar uğraşmasam da direkt toplanmış bir kasa mı alsam sanki o daha mantıklı olacakmış gibi :D

Dostum bir bilgisayarcıya götür ve bir termal macun değiştir ve mining virüsü vs de ısındırır.
Ama işlemcim çok yeni.. ve bilgisayarcıda taktırdım.. bu kadar kısa sürede termal macun yenilenme ihtiyacına girmemiştir herhalde..

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı