Çözüldü R5 5500 sistemin ısısı Assetto Corsa'da artıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ScrusH

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı: Nvidia Gigabyte Eagle RTX3060
İşlemci: AMD Ryzen 5 5500
Anakart: A520M K V2
Ram: Apazer NOX 8gb 3600mhz 2X
SSD: Apacer 512 GB M.2 SSD
Kasa: X-BASE Temper Camlı 600W 80Plus Bronze ARGB Fan
Ekran kartım Assetto Corsa oynarken çok ısınıyor 78 derecelere çıkıyor. Sizce bu fazla mı yoksa normal mi kasamı ve içeriklerini aşağıya yazıyorum.

• AMD Ryzen 5 5500 altı çekirdek 3.60 GHz işlemci (tray)
  • Gigabyte A520M-K AMD AM4 DDR4 Micro ATX anakart.
  • Apacer Nox 16 GB (2x8GB) DDR4 3600 MHz CL18 Gaming RAM (AH4U16G36C25ymbaa-2)
  • Gigabyte RTX 3060 eagle 12g GV-N3060EAGle-12gd 192 bit GDDR6 12 GB ekran kartı.
  • Apacer 512 GB AS2280P4 AP512GAS2280P4-1 M.2 PCI-Express 3.0 SSD.
  • Rampage X-base ARGB fanlı ATX oyuncu kasası.
  • Rampage RMP-600-80pb 600W 14cm siyah fan 80 Plus Bronze aktif PFC Power Supply.

Kasamda ekstra fan bulunmamakta. Gereken bir bilgi varsa, kasamla ilgili eklenti fikirleriniz varsa bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam işlemcin ısınıyor diye anlamışım kusura bakma :) VSync açıp oynamayı dene. Oyun hala optimizasyon sorunları yaşatıyor olabilir.
Dostum işlemcin tray olduğu için fan'ı orijinal olmayabilir, bu nedenle kule tipi soğutucu almanı öneririm o işlemciye işini görecektir.

Dostum işlemcin tray olduğu için fan'ı orijinal olmayabilir, bu nedenle kule tipi soğutucu almanı öneririm o işlemciye işini görecektir.
İşlemcim kutulu amd nin kendi fanı var Ekran kartımın ısınma sorunu için bir fikrin varmıdır aceba

Fan soketini kontrol et tam yerine oturmuyor olabilir, o da olmazsa kule tipi bi soğutucu al.
Fakat benim şuanki işlemcimde ısınma sorunum yok Ekran kartım assetto corsa da çok fazla ısınıyor yani benim düşüncem o yönde

Hocam işlemcin ısınıyor diye anlamışım kusura bakma :) VSync açıp oynamayı dene. Oyun hala optimizasyon sorunları yaşatıyor olabilir.

Çözüm
Hocam işlemcin ısınıyor diye anlamışım kusura bakma :) V-Sync açıp oynamayı dene. Oyun hala optimizasyon sorunları yaşatıyor olabilir.

Vallahi oldu çok teşekkürler bu bilgisayar Opera'da 44 derece veriyor nasıl Assetto Corsa da 44 derece verebildi anlamadım. Bir de %100'ünü kullanıyordu ekran kartının şu an %50'yi geçmiyor yani illaki bir şeyden kısmış olmalı, grafiklerim Full'du onları mı düşürdü?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı