R5 5500 ve B550 Tomahawk sisteme OC yapılır mı?

Ekrem1572

Decapat
Yer
Turkey Istanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
● Ekran Kartı: Power Color RTX 3070Tİ 8GB

■ İşlemci: AMD Ryzen 5 5500

● Anakart: MSI MAG B550 Tomahawk

■ Ram: Patriot Viper Steel RGB 32GB DDR 4 3733 Mhz O.C

● M2 Ssd: Samsung 980 Pro 512 GB

■ M2Ssd: Mld M300 1TB

●HDD: Seagate Baracuda 2 TB 7200 rmp

■ Sata Ssd: 128 GB WD Green

● Kasa: Corsair Spec Delta ARGB

■ Psu: Corsair 650 Watt
Meslek
Öğernci-Al sat Akvaryum Balık Üretimi.
Ryzen 5 5500 sahibiyim. B550 MSI MAG Tomahawk aldım. Hem uzun vadeli olması için ve o.c yapmak için ufak çaplı.

• RTX 2060 6 GB Zotac.
  • Kasa Corsair Spec Delta.
  • Ryzen 5 5500.
  • B550 MSI MAG TOMA hawk.
  • 16 GB 3200 MHz HyperX pradator.
  • 512 GB M.2 SSD.
  • 2 TB HDD.
  • Sıvı soğutma 120 mm almayi dusunuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ve MSI anakartlardaki BIOS'tan açılan Auto O.C hakkında bilgisi olan beni aydınlatabilir mi çok bir zararı olur mu nasıl kullanabilirim?

120 ufak bir sıvı soğutma sayılır 240 alıp PSU'nun güç değerine yaz yardımcı olalaım.

650 watt Corsair.

O işlemciyi OC yapmak için orta seviye b450 bile yeterli olurdu. O anakart overkill olmuş. PBO hakkında bilgilendikten sonra ALL-Core oc yapmanın mantıklı olmadığını anlayacaksın. Ama son kararı vermek sana kalmış tabi.

120 ufak bir sıvı soğutma sayılır 240 alıp PSU'nun güç değerine yaz yardımcı olalaım.

O.c de hava soğutmalar da iş yapıyormuş ufak çaplı bildiğiniz marka var mı guzel.

Anakartı aldım zaten şu anlık sistemim bu ben işin zevkindeyim OC yapmak istiyorum.

O.c de hava soğutmalar da iş yapıyormuş ufak çaplı bildiğiniz marka var mı guzel.

Anakartı aldım zaten şu anlık sistemim bu ben işin zevkindeyim OC yapmak istiyorum.
Ben de diyorum ki Ryzen işlemciler Intel gibi değil. 1 ya da 2 çekirdeği iyi olup diğerleri kötü olduğu için ALL-Core oc yaptığın zaman çok fazla voltaj vermen gerekiyor ve gereksiz fazla güç tüketimi oluyor. O yüzden en mantıklısı sana dediğim gibi Precision Boost Overdrive neymiş bir araştır bakalım sonra onu yap.

Yani PBO dan bahsediyorsunuz anladığım kadarıyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…