R5 5500 ve RTX 3060 darboğaz yapar mı?

Bütçe
16 bin

Xsoft_AngelX

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben yeni sistem alacağım ama bu işlerden pek anlamıyorum. Az biraz... AMD Ryzen 5500 ile RTX 3060 darboğaz yapar mı? Yoksa onu işlemciyi 5600'e mi çıkartayım ya da ekran kartını RTX 3050 mi yapayım?

Yapmaz bunuda alabilirsiniz o bütçede 3060 3050 düşünmeyiniz lütfen.

RTX istiyorsan buradan al

Yapmaz bunu da alabilirsiniz o bütçede 3060 3050 düşünmeyiniz lütfen.

RTX istiyorsan buradan al.

Monitör için bütçen 4.5k sanırım bu çok iyi olur.
Pahalı derseniz üstteki G24-20'ye bakınız.

Darboğaz yapar. Ben kullanıyorum. Ayarları ultradan düşürünce veya DLSS açınca ekran kartı kullanım oranı düşüyor. Ultra ve medium ayarda aynı FPS'i alıyorum. RDR 2, Cyberpunk gibi hikayeli oyunlarda denedim. İşlemciyi 5600 yaparak alman daha iyi olur.

Monitör için bütçen 4.5k sanırım bu çok iyi olur.
Pahalı derseniz üstteki G24-20'ye bakınız.

AMD işlemciler güzel ama ekran kartlarına pek güvenemiyorum çünkü siyah ekran hatası olabiliyor fiyat performans olarak da FPS olarak da AMD üstün ama RTX daha güven veriyor.

AMD işlemciler güzel ama ekran kartlarına pek güvenemiyorum çünkü siyah ekran hatası olabiliyor fiyat performans olarak da FPS olarak da AMD üstün ama RTX daha güven veriyor.

Şöyle anlatayım AMD'ye bu kadar ön yargılı bakılmasının sebebi 5000 serisi ekran kartları.
5000 serisi cidden alınmaz dakika başı WattMan hatası alanlar var ama bu 6000 serisinde düzeltildi artık herhangi bir hata almanız çok nadir 6000 serisi kartlarda.
Diyelim ki 1yıl sonra denk geldi hata aldınız çözümleride artık çok basit 5-10 dakika almıyor.

Şöyle anlatayım AMD'ye bu kadar ön yargılı bakılmasının sebebi 5000 serisi ekran kartları.
5000 serisi cidden alınmaz dakika başı WattMan hatası alanlar var ama bu 6000 serisinde düzeltildi artık herhangi bir hata almanız çok nadir 6000 serisi kartlarda.
Diyelim ki 1yıl sonra denk geldi hata aldınız çözümleride artık çok basit 5-10 dakika almıyor.

Hımm tamam teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı