Gayet yeterlidir.Elimde Ryzen 5 5500 ve RX5600 XT var. 650 watt Power Supply yeterli olur mu?
GTX 1080 + R5 2600X için 330W diyorArayüzü bana en anlaşılır gelen PSU Watt hesaplayıcısı. Linkten bakabilirsiniz.
![]()
Power Supply calculator - calc for silent PSUs from be quiet!
be quiet! is a premium brand manufacturer of power supplies, cases and cooling solutions for your desktop PC.www.bequiet.com
Hayır 276W diyor. SATA SSD, RAM, fan vb. girdiyseniz o değerlere çıkmıştır. Verdiği değerler oldukça doğru.Gayet yeterlidir.
GTX 1080 + R5 2600X için 330W diyor![]()
Çıkmıştır değil olması gerekenden az W söylüyor kesinlikle doğru falan değil.Hayır 276W diyor. SATA SSD, RAM, fan vb. girdiyseniz o değerlere çıkmıştır. Verdiği değerler oldukça doğru.
Hocam sadece AMD Ryzen 5 2600X ve GTX 1080 seçip calculate tuşuna basarsanız. 276 W gerektiğini söyleyecektir. GTX 1080 180W TDP değerine sahip. Ryzen 5 2600X de 95W, topladığımızda 275W yapar. Yani web sitesi sadece 1W fazlasını söylemiş. PSU Watt hesaplama sitelerinin görevi önermek değil net değer vermektir. Kaldı ki sitede de %90 kullanıma kırmızı renk veriyor, uyarısını da yapıyor yani.Çıkmıştır değil olması gerekenden az W söylüyor kesinlikle doğru falan değil.
Maalesef sistemdeki diğer şeylere de bakmak gerekiyor benim sistemimin 330W istemesi imkansız. Bu tür sitelere güvenilmemeli ve inanılmamalı. Sadece ikisini seçerek doğruluğunu anlayamazsınız. Yaptığınız hesabı en akılsız insan bile yapar zaten site nasıl yapmasın. Ben şuan kendi sistemime 400W PSU taksam sistem açılmaz bile. Böyle sitelerin doğruluğu tartışmaya bile açık değil.Hocam sadece AMD Ryzen 5 2600X ve GTX 1080 seçip calculate tuşuna basarsanız. 276 W gerektiğini söyleyecektir. GTX 1080 180W TDP değerine sahip. Ryzen 5 2600X de 95W, topladığımızda 275W yapar. Yani web sitesi sadece 1W fazlasını söylemiş. PSU Watt hesaplama sitelerinin görevi önermek değil net değer vermektir. Kaldı ki sitede de %90 kullanıma kırmızı renk veriyor, uyarısını da yapıyor yani.
Maalesef sistemdeki diğer şeylere de bakmak gerekiyor benim sistemimin 330W istemesi imkansız. Bu tür sitelere güvenilmemeli ve inanılmamalı. Sadece ikisini seçerek doğruluğunu anlayamazsınız. Yaptığınız hesabı en akılsız insan bile yapar zaten site nasıl yapmasın. Ben şuan kendi sistemime 400W PSU taksam sistem açılmaz bile. Böyle sitelerin doğruluğu tartışmaya bile açık değil.
Burada sadece ekran kartı ve işlemci için 330W diyor demişsiniz. Ben de yanlış bilgi verdiğinizi söyledim. Sistemdeki diğer parçalara da bakmak gerektiğini biliyorum tabii ki. Siz sitenin verdiği bilginin tamamen yanlış olduğunu söylüyorsunuz. Site siz 330W PSU al demiyor, 330W yetecek diyor. Orada yüzde seviyesi olarak yeşil renkli görünen PSU'ların Watt değerine sahip bir PSU almamız öneriliyor. Ve dediğiniz şey yanlış, sisteminize 400W PSU takarsanız muhtemelen açılacaktır. Ama önerilen değerlerde bir PSU alınmazsa sorun yaşanabilir. Bu konuda genelleme yapmanız çok yanlış bir düşünce, bu sitelere güvenmeyeceksek göz kararı mı karar vereceğiz sistemimize kaç Watt PSU gerektiğine.GTX 1080 + R5 2600X için 330W diyor![]()
Hayır açılmayacaktır daha fazla boş konuşmaya devam etmez misinizBurada sadece ekran kartı ve işlemci için 330W diyor demişsiniz. Ben de yanlış bilgi verdiğinizi söyledim. Sistemdeki diğer parçalara da bakmak gerektiğini biliyorum tabii ki. Siz sitenin verdiği bilginin tamamen yanlış olduğunu söylüyorsunuz. Site siz 330W PSU al demiyor, 330W yetecek diyor. Orada yüzde seviyesi olarak yeşil renkli görünen PSU'ların Watt değerine sahip bir PSU almamız öneriliyor. Ve dediğiniz şey yanlış, sisteminize 400W PSU takarsanız muhtemelen açılacaktır. Ama önerilen değerlerde bir PSU alınmazsa sorun yaşanabilir. Bu konuda genelleme yapmanız çok yanlış bir düşünce, bu sitelere güvenmeyeceksek göz kararı mı karar vereceğiz sistemimize kaç Watt PSU gerektiğine.
Ben bu arada tüm sistemim 330W harcıyor demiştim sadece ekran kartı işlemci değil. Yani site öyle gösteriyor ama bu yanlış.Burada sadece ekran kartı ve işlemci için 330W diyor demişsiniz. Ben de yanlış bilgi verdiğinizi söyledim. Sistemdeki diğer parçalara da bakmak gerektiğini biliyorum tabii ki. Siz sitenin verdiği bilginin tamamen yanlış olduğunu söylüyorsunuz. Site siz 330W PSU al demiyor, 330W yetecek diyor. Orada yüzde seviyesi olarak yeşil renkli görünen PSU'ların Watt değerine sahip bir PSU almamız öneriliyor. Ve dediğiniz şey yanlış, sisteminize 400W PSU takarsanız muhtemelen açılacaktır. Ama önerilen değerlerde bir PSU alınmazsa sorun yaşanabilir. Bu konuda genelleme yapmanız çok yanlış bir düşünce, bu sitelere güvenmeyeceksek göz kararı mı karar vereceğiz sistemimize kaç Watt PSU gerektiğine.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.