R5 5500 voltaj ayarı nasıl yapılır?

Abdullah64

Hectopat
Daha fazla  
Ryzen Master ve Cinebech ile test ettim, bu değer iyi sonuç verdi. Resimde verdiğim voltaj değerlerini nereye girmem lazım? Gigabyte B450M S2H anakartta manuel CPU overclocking sekmesinde bu değeri kabul etmiyor.

Ekran görüntüsü 2023-12-18 135939.png

Voltajı kaç yapmalıyım 4.45 GHz'da.
Ryzen Master kullanma. Manuel voltaj vermeyecez. BIOS'a gir yaptığın OC hepsini geri al, varsayılan ayarlarda olsun. "Çevre Birimleri" sekmesine gir. PBO Advenced yap, PBO Limits "Motherboard" yap, PBO Scalar 10X yap, CPU Boost Clock Overdrive Enabled (Positive) yap, MAX CPU Boost Clock Overdirve +200 yap. Sonra Curve Optimizer'e gir, PER CORE Negative seç ve hepsini -30 yap. Corecycler indir ve açılınca testi başlat. 15 dakika test et hatalı olan çekirdekler mavi ve kırmızı yazıyla yazacak. Onları buraya at. Ona göre çekirdek başı voltaj vereceğiz.

Son düzenleme:
Ryzen Master kullanma. Manuel voltaj vermeyeceğiz. BIOS'a gir yaptığın OC hepsini geri al, varsayılan ayarlarda olsun. "çevre birimleri" sekmesine gir. PBO Advanced yap, PBO limits "motherboard" yap, PBO scalar 10X yap, CPU Boost clock OverDrive enabled (positive) yap, Max CPU Boost clock overdirve +200 yap. Sonra Curve Optimizer'e gir, per Core negative seç ve hepsini -30 yap. Corecycler indir ve açılınca testi başlat. 15 dakika test et hatalı olan çekirdekler mavi ve kırmızı yazıyla yazacak. Onları buraya at. Ona göre çekirdek başı voltaj vereceğiz.

Peki bir sıkıntı olur mu? 3.6 GHz 1.3 volt çok ısınıyordu.

Ryzen Master kullanma. Manuel voltaj vermeyeceğiz. BIOS'a gir yaptığın OC hepsini geri al, varsayılan ayarlarda olsun. "Çevre Birimleri" sekmesine gir. PBO Advanced yap, PBO Limits "Motherboard" yap, PBO Scalar 10X yap, CPU Boost Clock OverDrive Enabled (Positive) yap, Max CPU Boost Clock Overdirve +200 yap. Sonra Curve Optimizer'e gir, PER Core Negative seç ve hepsini -30 yap. Corecycler indir ve açılınca testi başlat. 15 dakika test et hatalı olan çekirdekler mavi ve kırmızı yazıyla yazacak. Onları buraya at. Ona göre çekirdek başı voltaj vereceğiz.

Hocam bununla ilgili video var mı aynı modelde benim anakart da B450 mk 2 çok fark edeceğini sanmıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı