R5 5500 yerine işlemci önerisi

salinbey

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GIGABYTE RTX 3060TI 8GB
Ryzen 5 5500
32GB 3200MHz RAM
Kingston 1TB ssd

PHILIPS 27M2C5500W-00
Merhaba. Şu an elimde 3060 Ti 5 5500 bir sistem var eskiden bütçe sınırlı olduğu için bu işlemciyi tercih etmistim. Oyunları 2K çözünürlükte oynuyorum ve özellikle Valorant'ta beklediğim performansı veremediğini gördüm.
Anakartım sanırım.

ASUS Prime B450M K II​

32 GB DDR4 RAM var.

Bütçem 7-8 bin gibi.
Sizce değiştirmeye gerek var mı varsa da hangi modeli önerirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Değer bence ama am5 platformuna geçmeniz daha mantıklı olacaktır.
am5 platformu nedir?

Bir de kutusuz satılan işlemciler daha ucuz kutusuz alsam eski işlemcinin fanını kullanabilir miyim ve önerir misiniz?

fiyat farkına değer mi sizce?
Değer, eski işlemcini de 2000'e satarsın sahibinden üzerinden.
Ayrıca kalan bütçene de şu soğutucuyu almanı öneririm eğer şuanda stok fan kullanıyorsan:

Bir de kutusuz satılan işlemciler daha ucuz kutusuz alsam eski işlemcinin fanını kullanabilir miyim ve önerir misiniz?
Eski fanı derken stok fan diyorsanız kullanabilirsiniz ama önermem. 5700X3D daha fazla ısınan bir işlemci 5500'e göre. Attığım soğutucu işinizi görecektir.

AM5 platformu nedir?

Bambaşka anakart ve RAM ve işlemci alman gerek şu an sisteminde DDR4 RAM var onda DDR5 olacak, çok daha pahalı ama bütçen yetmez, yeni gördüm bütçenizi. AMD'nin DDR5'e geçtiği işlemci nesili. Arkadaşın dediği gibi 5700x3D en iyi işlemci bu fiyata (am4) ama yanında soğutucu alman gerek. Stok fan ile idare edemezsin.

Son düzenleme:
Değer, eski işlemcini de 2000'e satarsın sahibinden üzerinden.
Ayrıca kalan bütçene de şu soğutucuyu almanı öneririm eğer şu anda stok fan kullanıyorsan:

Eski fanı derken stok fan diyorsanız kullanabilirsiniz ama önermem. 5700x3D daha fazla ısınan bir işlemci 5500'e göre. Attığım soğutucu işinizi görecektir.

Bilgisayarı İtopya'dan almıştım bu konuda kendime cok güvenmediğim için oraya parçalarla beraber götürüp monte ettirmek istesem yaparlar mı?

Bilgisayarı İtopya'dan almıştım bu konuda kendime cok güvenmediğim için oraya parçalarla beraber götürüp monte ettirmek istesem yaparlar mı?
Bilmiyorum, yeni parçaları oradan alırsanız montajını onlar yapabilir diye biliyorum, en azından Vatan Bilgisayar'da öyle.

Kutusuz al, içinden aynı soğutucu çıkacak, kendininkini kullanabilirsin ama önermem soğutucu alman daha mantıklı olur.
Arkadaşınkini alabilirsin attığımıda alabilirsin alt modeli a35 kullanıyorum çok memnunum. Site güvenli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı