R5 5500 yük altında değerleri nasıl?

Hellw1n

Decapat
Daha fazla  
1718387404083.png

CPU: Ryzen 5 5500, GPU: NVIDIA GeForce RTX 2060 Super, oyunu düşük grafiklerde oynuyorum sıcak bir ortamda duruyorum kasa geçen sene alındı. İşlemci fanı stok macunu da değiştirilmedi. Fotoğraf oyunun ortasında çekildi değerler nasıl sizce?

Gösterdiğiniz görselde sistem yük altında değil sadece %4 kullanımda. Eğer %4 kullanımda 78 derecelere çıkıyorsa büyük problem var ama %100 kullanımda ise stok fana göre ve macun değişmediyse iyi.

İşlemciniz full fan hızı olmasına rağmen yavaş yavaş sağlıksız sıcaklıklara çıkmaya başlıyor gibi geldi bana, kasaya ek bir kule tipi olabilir pek anlamam arkadaşlar tavsiye verir stok fan kullanmamanızı öneririm.

Gösterdiğiniz görselde sistem yük altında değil sadece %4 kullanımda. Eğer %4 kullanımda 78 derecelere çıkıyorsa büyük problem var ama %100 kullanımda ise stok fana göre ve macun değişmediyse iyi.
Hocam Maç ortasında olan değerleri attım sizin önerdiğiniz sıcaklık görme programı varsa tekrardan deneyebililirim

İşlemciniz full fan hızı olmasına rağmen yavaş yavaş sağlıksız sıcaklıklara çıkmaya başlıyor gibi geldi bana, kasaya ek bir kule tipi olabilir pek anlamam arkadaşlar tavsiye verir stok fan kullanmamanızı öneririm.
Tamamdır teşekkür ederim işlemci fanı değiştiricem ozaman kesinlikle

Yük altına soktuğun içindir eğer ekran kartın AMD ise yazılımı açıp sıcaklık değerlerine bakabilirsin bir yandan
1718389132236.png

Ekran kartı Nvidia ve bu testi yaptığımda işlemciye binen yük çok değişken sayılar gösterdi maksimum 86 87 derecelere çıktı bekledim biraz sonra çıktım %18 yazan yerdede maksimum 35 gösterdi 4 lere 5 lere 20 lerde inip çıkıp farklı rakamlar gösterdi

Eki Görüntüle 2222498
Ekran kartı NVIDIA ve bu testi yaptığımda işlemciye binen yük çok değişken sayılar gösterdi maksimum 86 87 derecelere çıktı bekledim biraz sonra çıktım %18 yazan yerdede maksimum 35 gösterdi 4'lere 5'lere 20'lerde inip çıkıp farklı rakamlar gösterdi.

Stok fan ve macun değiştirmemişssiniz bu değerler normal, önerim bir soğutucu almanız bütçe belirtirseniz yardımcı oluruz. Kasa modelinizi de belirtin.

Stok fan ve macun değiştirmemişssiniz bu değerler normal, önerim bir soğutucu almanız bütçe belirtirseniz yardımcı oluruz. Kasa modelinizi de belirtin.
Hazır almıştım kasamın modelini bilmiyordum internetten araştırarak buldum - Rampage Espectro adlı bir kasaymış tıpatıp aynısı ( Yanlış söylersem diye belirtmek istedim) Max 1.5 2k bütçem var belki 500 lira falan daha çıkabilirim

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı