R5 5500U sistemde oyunda 90 derece CPU sıcaklığı normal mi?

efe yazgı

Megapat
Daha fazla  
Ben AMD Ryzen 5 5500U işlemciye sahibim oyun oynarken işlemci 90-95 dereceye kadar çıkıyor. Sizce bu normal midir yoksa bir anormallik var mıdır?

Oynadığım oyunlar: GTA 5, Days Gone, AC Odyssey, Horizon Zero Dawn.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben AMD Ryzen 5 5500U işlemciye sahibim oyun oynarken işlemci 90-95 dereceye kadar çıkıyor. Sizce bu normal midir yoksa bir anormallik var mıdır?

Oynadığım oyunlar: GTA 5, Days Gone, AC Odyssey, Horizon Zero Dawn.
Normal değil.

İşe yarıyorlar da öyle tatmin edici değil. En azından 3-4 gün Full açık kalinca etkisi oluyor.

Isı sürekli olarak artan bir şey değil. Bir noktadan sonra güç tüketimi artmadığından ısıda sabit kalıyor. Ki kimse 3, 4 gün açık bırakmıyor.

Biliyorum. O zaman bakacak olduğumuzda dediğin sıvı metal macun en mantıklısı oluyor.

Laptop için normal değerler. Yine de laptop modelini belirt.
Bir soğutma standı şart gibi hocam.
Tamam sıkıntı yokmuş ben AMD nin kendi uygulamasından bakınca 90-95 gösteriyordu demek ki yanlış gösteriyormuş MSI Afterburner'dan bakınca maks. 82 dereceyi gösterdi

Tamam sıkıntı yokmuş ben AMD'nin kendi uygulamasından bakınca 90-95 gösteriyordu demek ki yanlış gösteriyormuş MSI Afterburner'dan bakınca maksimum 82 dereceyi gösterdi.

Yanlış gösteremez. İkisinden biri yanlış gösterecek olsa MSI Afterburner olur o. Muhtemelen başta hotspot değerine baktınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…