R5 5600 - 3060 Ti sistem eskisinden düşük performans veriyor

Makaleler
1
Daha fazla  
2023 ocağında aldığım bilgisayarım aşırı derecede fazla kasıyor. Normalde Rust'ta 80 FPS, Valorant'ta, CS gibi oyunlarda 300 FPS alırken şimdi Rust zaten 20 30 FPS, CS vb 110 FPS ve sürekli donmalar mevcut. Masaüstünde gezerken bile kasıyor. Sistemim 16 GB 3600 MHz RAM, RTX 3060 Ti, Ryzen 5 5600, 1 TB SSD, 2 TB HDD. PC geldiğinden beri hiç macununu yenilemedim.

Uzun süre açmadığın için tozlanmayı fark etmemiş olabilirsin temizlik yap ve termal macun yenile, temiz bir formatta at düzelir bence.

2023 ocağında aldığım bilgisayarım aşırı derecede fazla kasıyor. Normalde Rust'ta 80 FPS, Valorant'ta, CS gibi oyunlarda 300 FPS alırken şimdi Rust zaten 20 30 FPS, CS vb 110 FPS ve sürekli donmalar mevcut. Masaüstünde gezerken bile kasıyor. Sistemim 16 GB 3600 MHz RAM, RTX 3060 Ti, Ryzen 5 5600, 1 TB SSD, 2 TB HDD. PC geldiğinden beri hiç macununu yenilemedim.

Format at geçer virüs yemiş olabilirsin aynısı bendede oldu ani olur olmadık performans düşüşlerinde virüs yeme ihtimali çok yüksek.

CTRL+alt+del tuşları ile Görev Yöneticisi ve oradan performans izlemeye gel. İşlemci kullanımı boşta iken fazlaysa muhtemelen PC de virüs vardır.
Bence güzel bir termal bakım ve ardından temiz kurulum yaparsan çok daha sağlıklı olur.

Bende şimdiye kadar sorun olmadı. Rufus ile oluşturdum her seferinde.
16 gb flaş yeterli olurmu hocam

Uzun süre açmadığın için tozlanmayı fark etmemiş olabilirsin temizlik yap ve termal macun yenile, temiz bir formatta at düzelir bence.
sabah köklü bir temizklk yaptım hocam

sabah köklü bir temizklk yaptım hocam

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı