R5 5600 3060 Ti sistemde mavi ekran hatası ve reset atma

İşletim sistemi
Windows 10

ENES BACAK

Centipat
Daha fazla  
RAM
Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 8GB (4x8GB) DDR4 3200MHz
SSD veya HDD modeli
Kingston KC3000 SKC3000S/1024G PCI-Express 4.0 1 T
Ekran kartı
Zotac RTX 3060 TI
Anakart
Asus Prime B550-PLUS
İşlemci
Ryzen 5 5600
Son zamanlarda oyunlarda mavi akran almaya başladım. Valorant, Rust gibi oyunlar oynuyorum onlarda oluyor genelde ama en basit oyunda bile oluyor. PC'yi yeni topladığım için donanımsal sıkıntı olmaz diye duşunuyorum. Fazla anlamıyorum ama ne yapağımı söylerseniz rapor falan ne atacaksam atarım.

Minidump dosyalarını paylaş öncelikle.

Bu şekilde değil mi

Mavi ekran aldığında stop code kısmında ne yazıyor? Şu programı indirip large ffts testini çalıştırır mısın? 10-15 dakika açık dursa yeter.

Stop code kısmı gözükmüyordu ekranın alt kısmında kalmıştı teste ayarları değiştrmeme gerek var mı? 20 dk lık yaptım bir sıkıntı çıkmadı.

Son düzenleme:
Ekran kartı sürücünü güncelle 537.13 sürümü çıkmış. Kart sürücün güncel olmadığı için NVIDIA HDMI Audio Device sürücülerin de hata vermiş.

Sisteminde bir Corsair yazılımı var sürücüsü 3 yıllık. Tüm dump dosyalarında hata vermiş. Kaldır onu, bir süre mavi ekran sorunu almazsan geri yükleyebilirsin.

Easy Anti-Cheat yazılımını da kaldır.

BIOS sürümün güncel değil, 3202 sürümü son sürüm.

Xbox sanal sürücülerinin birinde de hata almışsın. Aygıt yöneticisindeki disk sürücüleri bölümünden kontrol edebilirsin hata veren sürücü var mı diye.

Windows 10 sürümünü de 2H22 sürümüne güncellemeni öneririm ek olarak.

Ekran kartı sürücünü güncelle 537.13 sürümü çıkmış. Kart sürücün güncel olmadığı için NVIDIA HDMI Audio Device sürücülerin de hata vermiş.

Sisteminde bir Corsair yazılımı var sürücüsü 3 yıllık. Tüm dump dosyalarında hata vermiş. Kaldır onu, bir süre mavi ekran sorunu almazsan geri yükleyebilirsin.

Easy Anti-Cheat yazılımını da kaldır.

BIOS sürümün güncel değil, 3202 sürümü son sürüm.

Xbox sanal sürücülerinin birinde de hata almışsın. Aygıt yöneticisindeki disk sürücüleri bölümünden kontrol edebilirsin hata veren sürücü var mı diye.

Windows 10 sürümünü de 2H22 sürümüne güncellemeni öneririm ek olarak.
Hepsini yaptım bir süre kulanayım bir sıkıntı çıkarsa yine buraya yazarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun çıkmazsa mesajı çözüm olarak işaretlersin hocam. Geçmiş olsun.
WhatsApp Image 2023-09-04 at 19.03.24.jpeg

sorun hala devam ediyor bu sefer bu şekilde oldu

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı