R5 5600 3060 Ti sistemde mavi ekran hatası ve reset atma

İşletim sistemi
Windows 10

ENES BACAK

Centipat
Daha fazla  
RAM
Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 8GB (4x8GB) DDR4 3200MHz
SSD veya HDD modeli
Kingston KC3000 SKC3000S/1024G PCI-Express 4.0 1 T
Ekran kartı
Zotac RTX 3060 TI
Anakart
Asus Prime B550-PLUS
İşlemci
Ryzen 5 5600
Son zamanlarda oyunlarda mavi akran almaya başladım. Valorant, Rust gibi oyunlar oynuyorum onlarda oluyor genelde ama en basit oyunda bile oluyor. PC'yi yeni topladığım için donanımsal sıkıntı olmaz diye duşunuyorum. Fazla anlamıyorum ama ne yapağımı söylerseniz rapor falan ne atacaksam atarım.

Bu sorunun ardından yaşamadım bir süre bekledim hiçbir şey olmuyordu bende reset attım.

Attığın dump dosyaları eski eğer yeni bir dump dosyası oluşmadıysa eskilere göre verdiğim cevap yukarıda. Yeni dump dosyası oluşmadıysa mavi ekran sorunu yok demektir. Eski dosyalar üzerinden donanımsal olarak bakalım o zaman, sistemine Memtest yapıp sonuçlarını at.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ek olarak ekran kartına da FurMark testi yap.

Son düzenleme:
Attığın dump dosyaları eski eğer yeni bir dump dosyası oluşmadıysa eskilere göre verdiğim cevap yukarıda. Yeni dump dosyası oluşmadıysa mavi ekran sorunu yok demektir. Eski dosyalar üzerinden donanımsal olarak bakalım o zaman, sistemine Memtest yapıp sonuçlarını at.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ek olarak ekran kartına da FurMark testi yap.

FurMark yaptım 15dk bir sıkıntı olmadı.
Memtest yapmak için filas belleğim yok başka bir şekilde yapabiliri miyim veya baska RAM taksam öyle test etsemde olur mu?
1694453424437.png

bindflt.sys ve çok fazla NTFS kaynaklı stack dosyası var. Onun dışında önceden dediğim her şeyi yapmışsınız. Şu an tek istediğim sisteme bağlı olan tüm diskler için HD Tune ile errorscan ve health testlerini yapman. Disk ile ilgili bir problem var muhtemelen.

Bundan bir şey çıkmadı fakat healt test yapamadım healt kısmı tamamen boş test yapabileceğim bir tuş göremedim.
erorrscan HDTUNE.PNG

Sorunum hala devam ediyor baska neyde sorun olabilir ki.

Son düzenleme:
Merhaba hocam, bildirim düşmemişti önceki mesajlarda.

Sağlık testi için.

Sağlık testi için.
sağlık durumu %100

Sağlık testi için.

Sorun hala devam ediyor bir tane görsel atmıştım ya ondan oluyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı