R5 5600 4.7 GHz 1250 voltaj iyi mi?

Hocam şöyle 5'e çıkmayı düşünmüyorum şu an yeterli benim için Dark marka bir soğutucu var stockdan bir tık daha iyi bu voltaj da kalsın mı biraz daha düşüreyim mi?
 
@Okan Demiray Silikon kalitesinden bağımsız, her işlemciye çok ince ayar yaparak sağlam değerler elde edilebilir. Önerdiğim programın verdiği silikon kalitesi referansı, belli bir Database baz alınıyor. Yani sizin dediğiniz şekilde bir durum söz konusu değil. Ben size silver kalite bir işlemciyle Gold kaliteyi geçemezsiniz demedim. Ama istisnalar kaideyi bozmayacak şekilde silikon kalitesi, verilen frekans ve voltaj değerlerinde kullanıcıya daha büyük aralık/rahatlık sağlıyor. Yani evde bir kullanıcı bahsettiğim şekilde silikon kalitesini büyük ölçüde belirleyebilir ve buna göre riske girmeyecek şekilde overclock işlemi yapabilir.
 
@Okan Demiray silikon kalitesinden bağımsız, her işlemciye çok ince ayar yaparak sağlam değerler elde edilebilir. Önerdiğim programın verdiği silikon kalitesi referansı, belli bir database baz alınıyor. Yani sizin dediğiniz şekilde bir durum söz konusu değil. Ben size Silver kalite bir işlemciyle Gold kaliteyi geçemezsiniz demedim. Ama istisnalar kaideyi bozmayacak şekilde silikon kalitesi, verilen frekans ve voltaj değerlerinde kullanıcıya daha büyük aralık/rahatlık sağlıyor. Yani evde bir kullanıcı bahsettiğim şekilde silikon kalitesini büyük ölçüde belirleyebilir ve buna göre riske girmeyecek şekilde overclock işlemi yapabilir.

4.8 GHz 1.250 voltaj iyi mi şu an silikon kalitesi güzel gibi duruyor oyundan falan atma yok.
 
@hamit33 Oyun pek belirleyici değil. En iyisi stres testi yapıp karar vermeniz. Dediğim gibi AIDA64 kurup stres testi yapın 10 dakika kadar. Mavi ekran vesaire vermezse, kullanabilirsiniz. Günlük kullanımda da sorun yaşamamanız önemli.
 

Geri
Yukarı