R5 5600 4.8 GHz ile 5600X'i geçtik!

Normal, işlemciler aynı sonuçta. Ayrıca şansınıza çok iyi silikon denk gelmiş. Ben de kendi 5600X'im ile 4.7 GHz'de benzer skor alıyorum, sizin 4.8'de bir tık daha iyi skor almanızı beklerdim.

Silicona nasıl bakıyorduk hocam, aklıma gelmedi programın ismi.

CB23 testi yaparken program arkada açık kalsın sonrasında burayı at.
İşlemci Cinebench R23 tarafından %100 kullanımda iken durum böyle

Dosya Ekleri

• Yükte.png
    767,6 KB · Görüntüleme: 96
Silicona nasıl bakıyorduk hocam, aklıma gelmedi programın ismi.
CTR ile bakılabiliyor ama 5600'e destek geldi mi emin değilim. Bu arada CB R20'e ek olarak en azından AIDA64 ile 30 dakika test ettiniz mi? Çünkü Cinebench'i geçip AIDA64'te çakıldığını çok gördüm. Prime95'e zaten girmiyorum, gereksiz yük uygulayan bir test.

Cinebench'den önce AIDA 64 Extreme'de 20 dakika boyunca Sadece FPU seçeneği işaretli şekilde test etmiştim, orda stabil bir sonuç aldıktan sonra Cinebench'e geçtim, hatta Cinebench'de 1 defa patladı voltajı çok az yükselttim.

CB23 testi yaparken program arkada açık kalsın sonrasında burayı at.

Hocam bu arada değerleri inceledikten sonra naçizane yorumlarınızı bekliyorum, ne gördünüz sonuçlar nasıl vb. @deadfellow

Ben 5600X'e 4650MHz verip 1.2v verdiğimde, 360mm soğutma ile 100 dereceye ulaşıyor vallahi şaşırdım.

Vallahi ben de epey şaşırdım, bende R5 3600 vardı, anca boost clock hızına çıkarabilmiştim, bunda da öyle yaparım 4.4Ghz'de bırakırım diyordum, voltaj vermeden frekans arttırmayı denedim arttırdıkça arttırdım her defasında coştu bu yeni arkadaş, işlemci daha bugün ulaştı elime benimde.

İşin garip yani herhangi bir sıvı soğutma ya da kule tipi soğutucu da kullanmıyorum dümdüz Wraith Prism RGB olan stok soğutucu sayılır nerdeyse yani..

@deadfellow Hocam hala bekliyorum yorumlarınızı.

CPU, FPU, Cache seçerek test etmek daha doğru sonuç verir. Sadece FPU daha az yoruyor.

CPU, FPU, Cache seçerek test etmek daha doğru sonuç verir. Sadece FPU daha az yoruyor.
Yanlışınız olması lazım hocam, en ağır test ve en yüksek sıcaklıklara sadece FPU seçiliyken ulaşılıyor ama yine de dediğiniz gibi yapıp ekran görüntüsü atayım tekrar

Dosya Ekleri

• IMG_0913.jpeg
    107,4 KB · Görüntüleme: 83
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…