Çözüldü R5 5600, 4133MHz RAM ile kullanılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Biraz daha açabilir misiniz rica etsem?

Ryzen 5000 serisi işlemcilerdeki bellek kontrolcü 4000MHz ve üstü RAM frekanslarını çalıştıramıyor. Çalıştıramıyor derken kullananlar elbet vardır ama bellek kontrolcü dediğimiz şey de silicon lottery olayına dahil. Çok şanslıysanız ve işlemcinizin silikonu iyiyse 4000MHz boot etme şansınız var. Ben 5800X işlemci ile 4000MHz RAM'leri hiçbir zaman 4000MHz çalıştıramadım, 3800MHz üstünde boot etmiyordu. Bir başka arkadaş da aynı işlemciyle 3900MHz civarı bir frekansta kullanıyordu ama o da 4000MHz göremiyordu. 3800MHz ile <4000MHz arası bir frekansı tutturabilirsiniz ama 4000MHz görmesi zor. Sweet spot olarak da 3600MHz öneriliyor.
RAM

Anakart

Satan kişi 5600 ve B550 anakarttan 4133MHz olmadı dedi. Garip geldi mantığı doğrusu olur nedir, bilen bir arkadaşımız cevap verebilir mi? Tahmin de olur tabii ki.
Benim 5600 var X570 Tomahawk ile 3200 ustunde zortluyor, hic sanmiyorum sorunsuz calisacagini.

Benim 5600 var X570 Tomahawk ile 3200 ustunde zortluyor, hic sanmiyorum sorunsuz calisacagini.
5600X'i 3600MHZ'de rahat kullanmıştım aynı anakartla oysa.

R5 3600 ve B450 Tomahawk ile 4133 OC yapıp biraz kullanmıştım. Genel kullanım mı yoksa boot edip etmeyeceğini mi soruyorsunuz?
Bendeki RAM'ler 3200, bunu alırsam bir faydası olur mu gibi de sorabilirim sanırım. 4133'te hatalar vs olur da 3600'e çekmek zorunda kalırsam da can sıkar.

5600X'i 3600MHZ'de rahat kullanmıştım aynı anakartla oysa.

Bendeki RAM'ler 3200, bunu alırsam bir faydası olur mu gibi de sorabilirim sanırım. 4133'te hatalar vs olur da 3600'e çekmek zorunda kalırsam da can sıkar.
Teknik bilgim yok malesef, tahminimce işlemcinin de etkeni var işlemciden işlemciye değişiyo olabilir fikrim yok o konuda.

RAM

Anakart

Satan kişi 5600 ve B550 anakarttan 4133MHz olmadı dedi. Garip geldi mantığı doğrusu olur nedir, bilen bir arkadaşımız cevap verebilir mi? Tahmin de olur tabii ki.
Anakartınızın bir sürü versiyonu var maalesef. Eğer anakartın sürümü 1.7 rev. ise attığınız ram uygunluk listesinde mevcut. Elmacık satıcısından kartın revizyon sürümünü öğrenip resmi siteden kontrol ederseniz sorun yaşamazsınız.

5600X'i 3600MHz'de rahat kullanmıştım aynı anakartla oysa.

Bir sorun olacağını sanmıyorum hocam. En olmadı 3600'e UV yaparak çekersiniz ama dediğim gibi bir sorun olacağını sanmam.

Anakartınızın bir sürü versiyonu var maalesef. Eğer anakartın sürümü 1.7 rev. İse attığınız RAM uygunluk listesinde mevcut. Elmacık satıcısından kartın revizyon sürümünü öğrenip resmi siteden kontrol ederseniz sorun yaşamazsınız.

Peki hocam B550MDS3h şu an fiyatını hak eden bir anakart mı?

Anakartınızın bir sürü versiyonu var maalesef. Eğer anakartın sürümü 1.7 rev. ise attığınız ram uygunluk listesinde mevcut. Elmacık satıcısından kartın revizyon sürümünü öğrenip resmi siteden kontrol ederseniz sorun yaşamazsınız.
Alttaki yorum benim :) 1.5 hocam.

Bir sorun olacağını sanmıyorum hocam. En olmadı 3600'e UV yaparak çekersiniz ama dediğim gibi bir sorun olacağını sanmam.

XMP'yi açayım 4133 olsun kafasındayım sanırım :) 3200'den 3600'e aldım biraz garipleşti PC ama kelimelere dökebileceğim bir garipleşme değil. Bu anakartın RGB girişli olanını kullanmıştım o hakederdi de bu değil öte yandan benim işimi fazlasıyla görüyor. B450 gibi kullanıyorum gerçi. Nays ile 1900'e almıştım. Şu an haketmiyor diyebilirim. Daha iyi anakartlar 2600 civarına düşmüştü ben aldıktan sonra diye kalmış aklımda.

Sıfır takıntınız varsa alın tabi gigabyte giriş seviyesinde en uygun fiyatlara sahip marka. Çok ileri seviye hakim değilim bu işlere ancak ilgimden dolayı çok kart değiştirdim. MSI a da göz atabilirsiniz. 2. elde MSI b550m mortar işinizi fazlasıyla görecektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı