R5 5600 - 6700XT sistemdeki geçmeyen stutterlar

isimbulamiyorum

Kilopat
Merhaba, yaklaşık 2 yıl önce ekran kartımın bozulması üzerine aldığım RX 6700 XT ile beraber başlayan sürekli sorun çıkaran bir bilgisayara sahibim. Sistem özellikleri iyi olmasına rağmen hiçbir oyunda düzgün performans alamıyorum bir ara Metin2 bile oynarken kasıyordu. Denemediğim driver, işletim sistemi kalmadı. Bu süreçte RAM ve SSD değiştirdim. Bunların üstüne BIOS pili söküp taktıktan sonra Ethernet girişi bozuldu öyle saçma bir sistem anlayacağınız.

CPU: Ryzen 5 5600 / DeepCool AK400 Zero Dark Plus soğutucu ile kullanıyorum.
Anakart: ASUS TUF B450 Plus.
GPU: Sapphire 6700XT Nitro+
RAM: 2x16 3600 MHz CL18.
PSU: High Power 600W Gold 80+

Oyunları oynarken FPS yüksek olmasına rağmen FPS dropsuz oyun oynayamıyorum. Micro ve macro stutter yiyip duruyorum. Önceden V-Sync ve FreeSync açıp bu durumun önüne geçmiştim ancak 1 ay önce bilgisayar aniden kilitlendi ve adrenalin yazılımı çöktü o zamandan beri belini doğrultamadım sistemin.

Bu sistemin parçalarını test edip sağlam ve sorunsuz olan parçaları satmayı düşünüyorum ancak iyice test edip sorunsuz olduklarından emin olabileceğim bir yazılım var mı bilmiyorum. Önerilerinize açığım.

Bir de işlemciyi ekran kartını aldıktan sonra aldım ve ilk aldığım günler inanılmaz iyi çalışıyordu bilgisayar. Oyunlar akıyordu ve ilk defa uzun süre sonra oyun oynarken keyif alıyordum. Birkaç gün geçtikten sonra sistemin stabilliği gitti ve resmen darboğaz varmış gibi performans almaya başladım. Özellikle Online oyunlarda fazlasıyla sıkıntı yaşıyorum. Sistemi zorlayan oyunlar nispeten akıcı ve oynanabilir durumda.

Uzun oldu farkındayım ama belki bir fikri olan vardır eğer bir sonuç bulamazsam bilgisayarı parçalayıp yeni sistem almayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı