R5 5600 95 derecelere çıkması normal mi?

Stok sogutucu mu? Thermal macun az surulmus ve ya kotu bir marka olabilir, Soğutucu yanlis takilmis tam yerine oturmamis olabilir.
Önce sogutucunu kontrol et sonra kule tipi sogutu al. En temizi olur.

Bugün cok fazla "islemci sicakligi normal mi?" konusu açıldı yaz geldiginden herhalde herkes sicaktan yakiniyor.
 
Son düzenleme:
Havalar sıcak normaldir klima çalışıyor 25'te ama az önce FurMark'ta 87'e fırladı benimki de. Stok soğutucu olmadığı halde, stoksa sizinki normaldir.

0 işlemci ve stok fanlı ile birlikte kullanıyorum.

Ekran kartı da 80 dereceyi görüyorsa kasanın hava akışı çöp olabilir. İşlemci stok soğutucu mu? Kasa nedir? Ekran kartının 80 dereceyi gördüğü hotspot mu bu arada yoksa GPU mu?

İşlemci 0 ve stok soğutuculu kendi fanıyla çalışıyor kasam

Xigmatek poseidon EN42883 temperli cam USB 3.0 ATX mid-Tower Gaming (oyuncu) kasa hotspot un ne olduğunu pek bilmiyorum GPU cur tempden gördüğüm kadarıyla konuşuyorum​


Hayır değil işlemciniz stok fan mı?

Stok fan.

Normal değil sistem kaç yıllık.

Sistemi 2020'de topladım ama sonradan değişemler yaptım işlemcim alalı 1 yıl olmadı dahalık ve 2 gün önce de ekran kartımı güncelledim.

Ocli kullanıyorum Max 85 görüyor oda çok nadir kasamın hava akışıda çöp ayrıca.

Ben OC yaptırmadım aldığım gibi.

Bu stok fan ile bile normal olmayan bir değer, fanın montajını düzgün yaptığından emin ol. Ayrıca en kısa zamanda kule tipi soğutucuya geçmeni öneririm. En azından 20 derece fark ediyor.

Kule tipi dediğiniz soğutucu nasıl oluyor ilk defa duyuyorumda.
 
Son düzenleme:
Stok sogutucu mu? Thermal macun az surulmus veya kotu bir marka olabilir, soğutucu yanlış takilmis tam yerine oturmamis olabilir.
Önce sogutucunu kontrol et sonra kule tipi sogutu al. En temizi olur.

Bugün cok fazla "islemci sicakligi normal mi?" konusu açıldı yaz geldiginden herhalde herkes sicaktan yakiniyor.

Stok soğutucu.
 
Ryzen Master uygulamasından stress testi yaparak bakabilirsiniz.

Dediğiniz testi gerçekleştirdim işlemci sıcaklığı en fazla 85 en düşük 68 dereceelri gördü ortalama 78 dereceydi işlemci Volt'u da en fazla 1,215 gördü en düşük 0, 95i gmrdü ortalam 1,8 di Volt'u da.
Dediğiniz uygulamada per Core seçeneğinden test ettim.
 
90 dereceden fazlası yüksek sayılıcak bir değer. Soğutucunuzu değiştirme imkanınız varsa en kısa zamanda değiştirin. Eğer şuan böyle bir imkanınız yoksa, internetten kısa bir araştırmayla Ryzen 5 5600 için undervolt işlemi yapabilirsiniz. Bu durum her işlemci için farklılık arz etse de ortalama değerleri biraz azaltıp, biraz yükselterek kendi işlemciniz için optimum değerleri yakalayabilirsiniz.
 
90 dereceden fazlası yüksek sayılacak bir değer. Soğutucunuzu değiştirme imkanınız varsa en kısa zamanda değiştirin. Eğer şu an böyle bir imkanınız yoksa, internetten kısa bir araştırmayla Ryzen 5 5600 için undervolt işlemi yapabilirsiniz. Bu durum her işlemci için farklılık arz etse de ortalama değerleri biraz azaltıp, biraz yükselterek kendi işlemciniz için optimum değerleri yakalayabilirsiniz.

Yaptırdığım testlere göre bir şey söylersek eğer nasıl bir durum testlerin sonucuna göre Volt vb. şeyler demiştiniz.
 

Geri
Yukarı