R5 5600 aşırı ısınıyor

791374

Picopat
Dying Light oynarken işlemcim %5 %10 kullanmasına rağmen 70 derece, ekran kartım RX 6600 ise 55 ile 60 arası. Termal macunu yeniledim soğutucunun tozunu aldım fakat 1 2 dereceden fazla değişmedi.
Ayrıca geçenlerde BIOS'u güncellemiştim ayarlar sıfırlandı bu yüzden yeniden yaptım ama ondan olabilir mi acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Odam serin 28 derece.
Termal macunum Artic in macunu.

70 aşırı ısınıyor denilecek bir derece değil, evet soğutma varmış kasanızda ama 2 3 hafta önce böyle sıcaklar yoktu, hava sıcaklığınıda göz önünde bulundurun. 40-50 kule tipi soğutma olsa bile boştaki değerlere yakın yük altında o değerlerde kalmaz zaten, 60 ve üstü olur.

Boştayken 30 35 civarı idi fakat şu an 45 50.

Hocam anormal olan şu 2 3 hafta öncesine kadar bu şekil değildi. Ayrıca havaların sıcaklığıdan olsa ekran kartımda az olsa bir derece artışı olurdu fakat böyle bir durum yok.
Kule fanının vidalarını fazla sıktıysan eğer,eşit sıkmamışta olabilirsin. Buda fazla baskı uyguladığı için,hava akışını rahat yapamıyor olabilir. Eğer sıkıysa,pc kapalıyken elektriği kes. Eşit bir şekilde biraz gevşet. Macunu tazelerken,belki de fazla sıkmış olabilirsin. Sebebi bu olabilir.

Kule fanının vidalarını fazla sıktıysan eğer, eşit sıkmamışta olabilirsin. Bu da fazla baskı uyguladığı için, hava akışını rahat yapamıyor olabilir. Eğer sıkıysa, PC kapalıyken elektriği kes. Eşit bir şekilde biraz gevşet. Macunu tazelerken, belki de fazla sıkmış olabilirsin. Sebebi bu olabilir.

Soğutucum vidalı değil. Bildiğim kadarı ile sadece Intel anakart uyumlu soğutucular vidalı.
Soğutucum tam oturmuş,şimdilik havaların sıcaklığına veriyorum. Havalar biraz serinledimi tekrar deneyeceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı