R5 5600 çok ısınıyor

Aynı aynı benim de sıcaklıklar öyleydi geçen hafta oda değiştim bir sıkıntı yoktu bugün bir alev alev işlemci. 5 6 aydır sıkıntı yoktu.

Bios üzerinden CPB ayarını kapat sıcaklıklar 60 civarlarına düşer. CPB stok fan için ağır geliyor.

Bende de Ryzen 5 5600 var. Sıcak sorununu çözmek için ya çok iyi bir soğutucu almanız ya da voltaj düşürmeniz gerekiyor. Ben voltaj düşürdükten sonra maximum 71 dereceyi gördüm.

Voltaj düşürme işleminden sonra FPS durumlarında ne oldu ona göre internetten bakarak yapayım.
Ryzen 5 5600 stok ayarlarda 3.5 GHZ'de çalışırken yük altında 4.4 GHZ'e kadar çıkıyordu.
Ben hem voltajı 0,1 civarında düşürdüm hem de CPU Core Ratio'yu 42'ye (4.2 GHZ) sabitledim. Bu ayarlar ile Cinebench R23 üzerinde yaptığım testlerde hem stok değerlerden daha iyi bir skor hem de daha düşük sıcaklık değerleri gözlemledim.

İdeal voltaj düşürme ve CPU Core Ratio ayarlarını siz kendiniz bulacaksınız. Benim vermiş olduğum değerler genel geçer değerler değildir. Bunun için Ryzen Master uygulamasını kullanabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…