R5 5600 DDR5 sisteme anakart önerisi

Schizophren

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Selamlar elimde Ryzen 5 5600 ve GTX 1660 kart bulunuyor, bunlara ek olarak 32 GB 6000 MHz DDR5 RAM ekleyecegim fakat anakartim eski kalıyor. Anakart olarak ihtiyacım olan DDR5 desteklemesi, iki tane M.2 portu bulunmasi ve mümkünse yeni nesil girisleri olmasi(typ-C, USB3 vs). Bütçe sinirim yok ama yurt dışında oldugum icin ayni ürünleri bulamayabilirim stok durumu nedeniyle, yine de önerilerinize acigim.

Selamlar elimde Ryzen 5 5600 ve GTX 1660 kart bulunuyor, bunlara ek olarak 32 GB 6000 MHz DDR5 RAM ekleyecegim fakat anakartim eski kalıyor. Anakart olarak ihtiyacım olan DDR5 desteklemesi, iki tane M.2 portu bulunmasi ve mümkünse yeni nesil girisleri olmasi(typ-C, USB3 vs). Bütçe sinirim yok ama yurt dışında oldugum icin ayni ürünleri bulamayabilirim stok durumu nedeniyle, yine de önerilerinize acigim.

Ryzen 5 5600 işlemci AM4 platformunu kullanıyor. AM4 platformun DDR5 desteği maalesef yok.😀

İşlemciyi de değiştirmen gerekiyor eğer DDR5 anakarta geçeceksen. AM4'ten AM5'e geçiceksin çünkü.

Anakartı değiştirmek yerine ekran kartını 3060 12 GB gibi bir şey yapabilirsin işlemcin gayet yeterli olur. Anakartı yükseltme isteğin niye?

Son düzenleme:
Ryzen 5 5600 işlemci AM4 platformunu kullanıyor. AM4 platformun DDR5 desteği maalesef yok.😀
Daha gecen ay aldim islemciyi birde :D

İşlemciyi de değiştirmen gerekiyor eğer DDR5 anakarta geçeceksen. AM4'ten AM5'e geçiceksin çünkü.

Anakartı değiştirmek yerine ekran kartını 3060 12 GB gibi bir şey yapabilirsin işlemcin gayet yeterli olur. Anakartı yükseltme isteğin niye?
Islemciden yana sorunum yok. Anakart Gigabyte A320M-H, 2020de almistim ve halen kullaniyorum fakat 16GB ram yetmiyor artik. Oyun oynarken bile takilmalar oluyor, Windows kullanirken bile yetmedigi oluyor.

Daha gecen ay aldim islemciyi bir de :D

Islemciden yana sorunum yok. Anakart Gigabyte A320M-H, 2020'de almistim ve halen kullanıyorum fakat 16 GB RAM yetmiyor artik. Oyun oynarken bile takilmalar oluyor, Windows kullanirken bile yetmedigi oluyor.

Sana tavsiyem o işlemciye güzel bir B550 çipsetli anakart alman yönünde. DDR4'te 3600 ya da bulabilirsen 4000MHz'lık RAM'lerde hiç fena durmuyor. İşlemcinin performansı günümüzde hala harika.

RAM'lerini 2x16 ya çevirebilirsin anakartın baktığım kadarıyla 2x32'ye kadar destekliyor. Max 3200mhz ama.

Sana tavsiyem o işlemciye güzel bir B550 çipsetli anakart alman yönünde. DDR4'te 3600 ya da bulabilirsen 4000MHz'lık RAM'lerde hiç fena durmuyor. İşlemcinin performansı günümüzde hala harika.
Aynen işlemcisi gayet yeterli bence. Aynı anakartta kalıp ramleri 2x16 3200mhz ile geri kalan parayı ekran kartınıda yükseltebilir.

Peki ben su an sistem performansini arttirmak icin ne yapabilirim? Islemci iyi zaten, m2ssd kullaniyorum ve ekran karti da yetiyor bana anlik olarak halen sistemde takilmalar, alt tab yapinca donmalar oluyor.

Peki ben su an sistem performansini arttirmak icin ne yapabilirim? Islemci iyi zaten, M.2 SSD kullanıyorum ve ekran karti da yetiyor bana anlik olarak halen sistemde takilmalar, Alt Tab yapinca donmalar oluyor.

Bu sorunun anakartından olduğunu sanmıyorum. Oyunlardan ya da Windows'tan kaynaklanıyor olabilir. Aynı zamanda arka planda çalışan uygulamalar RAM'i ya da işlemciyi yoğunda kullanıyor da olabilir. Yine de evet anakartınızın çipseti eski. Mümkün olduğunda 5600 gibi bir işlemciye kesinlikle B550 çipsetli anakart almayı düşünün.

İşlemcin dediğim ekran kartına göre güçlü bile kalıyor ya ekran kartını yükseltebilirsin ya da B450, B550 çipsetli bir anakarta geçip 32 GB RAM yapabilirsin. Ama sırf RAM yükseltmek için anakart değiştirmek zahmetli ve gereksiz bana göre. Ben olsam RAM'leri ekran kartını satar 2x16 3200MHz RAM kiti ve 3060 12 GB'lık bir ekran kartı alırdım.

Bu sorunun anakartından olduğunu sanmıyorum. Oyunlardan ya da Windows'tan kaynaklanıyor olabilir. Aynı zamanda arka planda çalışan uygulamalar RAM'i ya da işlemciyi yoğunda kullanıyor da olabilir. Yine de evet anakartınızın çipseti eski. Mümkün olduğunda 5600 gibi bir işlemciye kesinlikle B550 çipsetli anakart almayı düşünün.
B550 fazla olmaz mı hocam B450 yeter gibi .

Genelde ram yogun yük altinda oluyor ve 16 cidden yetmiyor. Sanirim önceligim RAM almak olacak cünkü b550 olan cogu anakart bahsettigim girislere sahip degil yani sanki bekleyip daha sonra yeni islemci ile almam daha mantikli gibi geliyor. Su an 32gb 3600MHZ alacagim sanirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı