R5 5600 fan önerisi

Ben ak400 zero dark plus aldım 1120tl hala fiyat aynı ve gümrük vergisi ile 1365tl ediyor soğutma ve ses açısından çok iyi öneririm.
 
Ben ak400 zero dark plus aldım 1120tl hala fiyat aynı ve gümrük vergisi ile 1365tl ediyor soğutma ve ses açısından çok iyi öneririm.
Dijitalini almanın bi mantığı bulunuyor mu çünkü aralarında cüzi bir miktar fark var fakat performansa baktığımız zaman dark plus 2 fan içerdiği için daha iyi gibi . Şu anda ak400 dark plus almayı düşünüyorum. İçerisinden macun çıkıyor mu çıkıyorsa kalitesi nasıl ?
 
Macunu üzerinde sürülü geliyor ve şu an bile hala ilk günkü gibi peformansı. Fan hızı ve soğutması gayet iyi, fan hızı 450-1650RPM arasında ve tam güç fanları çalışsa bile o kadar sesi çıkmıyor zaten o kadar lazım da olmuyor tam güçte çalıştırmıyorum. Ben 11700K işlemcimde kullanıyorum ve boşta 40 45 oyunlarda 65 bazen 70 anca görüyor. İşlemci çok ısınan ve çok güçlü bir tür olduğu için stok ayarlarda 5.0 GHz hızında çalışıyor ona rağmen bu derecelerde. Soğutucuyla Cinebench R23 çoklu çekirdek testinde Max 88 derece gördü ve 14602 puan aldı. Tekli çekirdek testi de 65 derece. Bu arada o sıckalıklar ağustos'ta 40 derece sıcaklıktaki sonuçlar. Bu arada montajı da aşırı kolay sadece eski soğutucuyu söküyorsun yenisinin vidalarını oturuyorsun fanlarını takıyorsun fan kablolarını CPU fan kısmına takıyorsun(fan kabloları çoklayıcıyla bağlı 2 fan kablosunu tek porta bağlayabiliyorsun.) Bence bu işlemciyi bile bu kadar iyi soğutuyorsa senin 5600ü çok iyi soğutur.
Alacaksan şimdiden hayırlı olsun başka herhangi bir sorun olursa ben buradayım sorabilirsin.
 
OC yapmayacaksanız testlerde Max 78watt çekiyor, bu durumda 70 dereceyi geçmeyen (yaz dahil) her soğutuyucuyu alabilirsiniz. Fazla para vermeye gerek yok. İleriye dönük farklı bir işlemci olacaksa zaten sıvı soğutucu dahil her türlü seçeneği düşünebilirsiniz.
 

Geri
Yukarı