R5 5600 Forza Horizon 5'te 86 Derece Normal mi?

BatuhanCeylann

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem boşta 50-55 derece arasında dolaşıyor. Forza Horizon 5 yüksek ayarlarda oynarken 83-86 derecede çalışıyor. En yüksek derecede 89 yazıyor. Stock fan kullanıyorum. İşlemci Ryzen 5 5600 bilenler yorum yapsın bu sorun teşkil eder mi? Daha yeni aldım termal macun sürdüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediklerinizi dikkate alacağım.

Şu değere bak niye böyle.

Dosya Ekleri

• IMG_20221215_025838.jpg
    94,2 KB · Görüntüleme: 82

Aynı işlemci bende var. PCim yaklaşık 5 aylık ve stock fanla sıcaklık fazlaydı diye en iyi f/p ürünlerinden kule tipi ve en iyisinden termal macun aldım. İşlemci frekansını biraz düşürdüm biosdan. Para harcamadan önce frekans düşürmeyi deneyebilirsin. Technopat YT kanalındaki videoyu izleyerek yaptım.

Şuan max 75 görüyorum en çok zorlayan oyunda. Forza 5de yaklaşık 70 derece, herşey en yüksekte. Kasada 3 hava girişi, 4 hava çıkışı fanı var. eATX kasa.

İşlemcimiz genel olarak normalin üstünde çalışıyor. 96 derecelerde saatlerce oyun dahi oynadım, en kötü olcak şey kapanmasıdır pcnin korkmaya gerek yok zaten.

Araştıracağım frekans düşürmeyi frekans düşürünce ne oluyor eksi veya artı olarak.

İşlemci kullanımını %100 den %99 a getir böylece işlemci taban frekansta kalacak (3.50 Ghz)

Kışın böyleyse yaz daha kötü olur. Bunu uygula.

Hocam bende i5 11400F işlemcim ile stok fanla Forza 4'te 85-90 arası görüyordum sonra Bu fanı aldım ve 55-60 dereceden fazla görmüyorum. Çok memnunum.

Benimki de o derecelerdeydi undervolt yaptım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Paran yoksa soğutucu için bu videoyu izleyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…